Nyheter

Nu flyttar vi fram positionerna

Det sker stora förändringar på arbetsmarknaden. Nya generationer får räkna med färre fasta anställningar och arbetsmiljö och anställningsvillkor spelar en allt större roll i valet av arbetsgivare. Förändringar som vi på Ny Position redan idag har satt fokus på.

Vi jobbar ständigt med att förbättra vårt erbjudande. Bakom kulisserna har vi nu genomfört ett gediget arbete och analysera våra kärnområden och förtydligat vår vision. - Det har resulterat i att vi nu är organiserade i tre affärsområden – Rekrytering, Human Resources och Interim Management.
Det gör att vi blir tydligare tydligare gentemot våra kunder och medarbetare, säger Helen och Jeanette.jeanette_helen_nypos_170507192127.jpg

Ny stark resurs - Välkommen Roger!

Vi är glada att hälsa Roger Jonsson välkommen till oss! Med Rogers mer än 25 års erfarenhet av olika ledande befattningar inom industrin och tjänstesektorn så kan han inte bli mer perfect match för oss. Drivande, professionell – ja det kan man säga om Roger. Med hans kompetens och erfarenhet kommer vi att hjälpa våra kunder bättre än någonsin!
Roger blir nu ansvarig för vårt affärsområde Interim Management där våra kunder får hjälp av erfarna konsulter, tillfälligt eller i ett föränddringsarbete på ledningsnivå. På kort tid hittar han rätt person med matchande erfarenhet och kunskap.

roger_linked_170507191557.jpg

Ny hemsida förenkalar rekryteringsprocessen

Ny design och tydligare navigering gör det nu ännu enklare att hitta rätt.
Vi har även utvecklat databasen med KANDIDATER och KONSULTER. Som sökande är det nu lättare att registrera sig och att administrera uppgifter och ladda upp nytt CV. För oss på Ny Position innebär det bättre urvalsunderlag i våra matchningsprocesser.
ettplusett_170507190704.jpg

Sveriges skickligaste rekryterings- och HR team

Sveriges skickligaste rekryterings- och HR team var I farten, nu som stolta rekryteringspartner till Stora Styrelsedagen 2016 - vi spred energi, nyfikenhet och mod under dagen!
img_0946_161026163432.JPG

Ny kund – Sapa Profiler

Vi hälsar Sapa Profiler välkommen som kund hos oss på Ny Position. Sapa utvecklar, tillverkar och marknadsför högkvalitativa aluminiumprofiler, byggsystem och precisionrör.
sapaprofiler_160919142626.jpg

Inspirerande med Maria!

Vi är glada att hälsa Maria Svensson välkommen till Ny Position. Maria har 10 års erfarenhet av rekrytering på både chefs och specialistnivå. Inspirerande och att alltid ”ge det lilla extra” ja det kan man säga om Maria. Med Marias kompetens och erfarenhet kommer vi med andra ord att hjälpa kunder bättre än någonsin! Skall bli kul att jobba med dig Maria!

mia_web__160914131420.jpg

Laget går före Jaget

Så här mitt i EM-fotbollstider vill vi gärna passa på att tipsa om intressant läsning angående vikten av att bygga lag i organisationen.
HRbloggen.se – utnämndes tidigare i år till en av landets bästa företagsbloggar.
I en nyligen publicerad artikel skriver Maria Ergül att näringslivet borde anamma idrottens logik för att bygga framgångsrika lag. En ledare är ingenting utan duktiga medspelare. Precis på samma sätt är en ledare i näringslivet ingenting utan sitt team av duktiga medarbetare – som med sina olika förmågor levererar framgång.
Vi på Ny Position är ett sammansvetsat team som jobbar på just detta sätt för att du som kund ska få ut det bästa av oss vid varje enskilt uppdrag.

Läs artikeln här

roddare_160617142847.jpg

Nu syns Ny Position i Dagens Industri

Nu syns​ vi i Dagens Industri med våra annonser för Interim Management – Hyr en chef – kort och gott. En kampanj som redan gjort intryck!
dagensindustriinteri_160418111837.jpg

Ny kund

Det känns extra kul att hälsa börsnoterade XANO Industri välkommen till oss som kund. Att denna framgångsrika koncern valt att samarbeta med Ny Position känns oerhört inspirerande. Vi tackar för förtroendet och ser fram emot att vara en del av XANO Industris framgångsresa!

XANO utvecklar, förvärvar och driver nischade teknikföretag.


xano_logotyp_jpeg_160412141443.jpg

Prata med oss om kompetensbaserade personbedömningar.

Vill du veta mer?
Då är du välkommen att kontakta Christina Cajtoft, 036-330 09 05 eller Erica Segolsson, 036-330 09 10.
chriserica_151104090025.jpg

"Perfect match" - till en ny nivå!

Ny Position ligger i framkant när det gäller kompetens och kvalitet. Vi tar nu nästa kliv och fördjupar vårt arbete vad gäller kompetensbaserad rekrytering för att säkerställa ”Perfect Match” för dig som kund.

Genom predictiva analyser av data kan du bättre förutsäga dina medarbetares beteende och agerande och därigenom fatta bra faktabaserade beslut.

– Med hjälp av vår samarbetspartner Assessio är vi nu certifierade i deras nya verktyg Ascend by Assessio för kompetensbaserade personbedömningar, berättar Christina Cajtoft. Genom detta verktyg har vi nu ett unikt systemstöd som möjliggör ännu högre träffsäkerhet i våra rekryteringsprocesser, men också i andra sammanhang när vi jobbar med personbedömningar.

Systemet Ascend by Assessio är det mest moderna evidensbaserade systemet för urval och matchning och framför allt bryter det ny mark för affärsdriven HR.

Systemet har byggts utifrån övertygelsen om att framtidens HR kommer att bygga på data, vetenskap och kvalitetssäkring genom alla cykelns led. Nyfiken? Läs mer om Ascend.

Tack Assessio för givande dagar som gett oss ännu mer energi och mod i det fortsatta samarbetet med våra kunder.
ascend_150928135204.png

Nu intar vi en ny position

Under V.29-V.31 tar vi sommarledigt och laddar batterierna inför en spännande och intensiv höst. Vi hoppas att du får en skön och avkopplande ledighet.
sommarbild15_150701121218.jpg

Hyr en chef.

Ibland kan behovet av tillfällig nyckelkompetens på företaget av olika anledningar bli akut. En oväntad chefsavgång. En lång sjukfrånvaro eller att tillfälliga ändringar i verksamheten ställer ändrade krav på den egna personalen.

Då kan en interim lösning vara att det allra bästa. Ny Position är specialister på interim managementlösningar av nyckelkompetenser inom alla tänkbara branscher.

Kontakta oss så hjälper vi dig!
rosastolnyp_150505134048.jpg

Ännu enklare att hitta en ny position!

Nyligen lanserade vi vår nya mobilanpassade hemsida. För att öka tillgängligheten och göra det enklare för dig som besöker sidan från mobilen eller en läsplatta.

VAD INNEBÄR DET FÖR BESÖKAREN?
• Som kandidat är det lättare att lägga upp ett CV via mobilen
• För jobbsökande som söker lediga uppdrag blir det tydligare och mer överskådligt


OCH KANSKE VIKTIGAST AV ALLT
• När du som företag har ett ledigt uppdrag ökar möjligheten att synas när nu Google ändrar   sin sökalgoritm och premierar mobilanpassade sajter


nypskarm_150505134508.jpg

Hör Jeanettes tankar kring tillsättning av styrelsemedlemmar!

Tankar kring tillsättning av styrelsemedlemmar

Så här i rapporttider:

En stark styrelse kan vara vägen till framgång och högre lönsamhet.

Hur ser sammansättningen ut i din företagsstyrelse? För många kan en väl sammansatt styrelse vara det som gör företaget till en vinnare på marknaden. Både företag som befinner sig i en tillväxtfas och mer mogna företag kan ha stor nytta av en styrelse med en mix av medlemmar från olika nätverk.

Att hitta externa ledamöter kan vara en både tidsödande och arbetsam process. Det är lätt att man går den enklaste vägen – att rekrytera från sitt eget nätverk.
 
Vi har god erfarenhet av lyckade styrelserekryteringar där nya medlemmar tillfört både kompetens och dynamik till gruppen.

Behöver ni hjälp med rekrytering och sammansättning av er styrelse?

np_boardmeeting_150204163110.jpg

Gasell 2014

Vi har haft sex fantastiska år och är nu både stolta och glada över att tilldelas utmärkelsen DI Gasellföretag. Extra kul är att både våra kunder och kandidater gillar vår energi, nyfikenhet och mod.
digasell_141024132934.jpg

Rosa Matchen - vi stödjer både Cancerfond och Hockey

Under hemmamatchen mot Borlänge den 19 oktober kommer Tranås AIF att spela med speciellt framtagna matchtröjor för att uppmärksamma bröst- och prostatacancer.

VI är glada att sponsra målvaktens tröja - vi håller tummarna att Emil håller nollan!

 

rosatrojan_141014123034.jpg

Gasellpris till Ny Position

Stolta silverpristagare I tillväxt när DIs Gasellpris delades ut för Jönköpings län.
digasellmote2014_141006220302.JPG

Succe vid Stora Styrelsedagen

Ny Position - Stolta rekryteringspartner - hela teamet samlat!

Läs mer på http://www.jaffarer.se/artikel/26601/stor-succ--for-stora-styrelsedagen/

20140925storsuccfors_141001161759.jpg

Vikten av en professionell styrelse?

För många företag kan en väl sammansatt styrelse vara det som gör dem till en vinnare på marknaden.

Mervärden tillförs och skapar utrymme för den operativa verksamheten. Det är inte bara företag som befinner sig i en tillväxtfas som behöver kompetenta och drivande styrelsemedlemmar utan även lite mer ”mogna” företag kan ha stor nytta av människor med god kompetens och som ingår i olika nätverk.

När det gäller att välja sin styrelse bör man tänka på gruppdynamik och kompetens. Styrelsearbetet vinner på att vara lustfyllt, styrelsen bör ha en mångfald av kompetenser samt en god processledare som ordförande så att alla kommer till tals.

Behöver ni hjälp med rekrytering och sammansättning av er styrelse?

Välkommen till Ny Position! Med vårt breda kontaktnät på executive nivå har vi möjligheten, erfarenheten och kunskapen att hjälpa till!
ettplusett_140911094338.jpg

Ny Position är rekryteringspartner på Stora Styrelsedagen den 25 september!

Varför sponsrar Ny Position Stora Styrelsedagen?

Vi har ett stort engagemang i StyrelseAkademiens arbete.

Vi vet vikten av vad dynamiskt styrelsearbete kan åstadkomma för företag.

Styrelsearbete är viktigt för många av våra samarbetspartners.

styrelsedagen_140908163852.jpg

Några tips för att hålla sig i form över sommaren. På så där lite lagom vis:-)

Det sägs att vi i Sverige är de som tränar mest i hela
världen, men vi på Ny Position tycker nog man ska
ha ett lite mer sansat förhållningssätt till träning och
motion så här i sommartider. Här kommer några
enkla tips:

• Ta bara med dig ett glas saft istället för en hel tillbringare
när du ligger i hängmattan. Då får du röra
på dig lite extra när du blir törstig.
• Gör en extra knäböj för varje liter jordgubbar du
plockar.
• Cykla till stranden istället för att ta bilen. Fläktar
mycket skönare än bilens AC!
• Bada alltid med badboll. Eftersom badbollar alltid
har en förmåga att flyta iväg så får du extra simtag
på köpet när du jagar den.

Ha en riktigt skön sommar önskar vännerna på Ny Position!
hangmatta_140711142720.jpg

Din personlighet är värd guld. På rätt plats.

Forskare vid Handelshögskolan i Stockholm har
identifierat tre huvudspår inom Talent Management.
Det tar dom upp i en artikel i Personal & Ledarskap #4
2014. Forskarna har undersökt hur ett 20-tal organisationer
av olika storlek jobbar med Talent Management.
Samtliga har basen i Sverige, men flertalet av dem är
globalt verksamma och de representerar ett antal olika
branscher.
– Den humanistiska synen är den som är mest svensk
och den stil som kännetecknar de organisationer som har
huvuddelen av verksamheten i Sverige. De mest globala
tenderar att uppvisa ett mer tävlingsinriktat eller entreprenöriellt
förhållningssätt, säger de.
Vill du veta mer om Talent Management och vad det kan
göra för er verksamhet? Slå en signal eller kom förbi så
berättar vi mer.
tjejen_pratbubblor_140624140657.jpg

Akuta interimslösningar - Snabb och flexibel tillgång till specialistkompetens.

Med våra smarta processer och breda nätverk kan
vi på kort tid hjälpa er med en skräddarsydd interimslösning.
Vi säkerställer att det blir rätt person genom närgångna
och nyfikna urvalsprocesser som ger en ”perfect
match” Hör av dig så berättar vi mer.
korset_140624141110.jpg

Vi positionerar Sverige!

Med stor glädje hälsar vi tre nya kompisar välkomna
till oss! Dom här erkänt duktiga företagen har valt att
samarbeta med Ny Position för att utveckla sin
verksamhet. Det stärker oss ytterligare i vår tro att vårt
lite speciella arbetssätt är hållbart och konkurrenskraftigt.
Vi tackar för förtroendet och ser fram emot resan
tillsammans!
loggor_assa_140611173329.jpg

Vi har alla olika typer av talanger. Men hur och när kommer dom bäst till sin rätt?

Talent Management är ett strategiskt förhållningsätt gällande hur företag ska identifiera, utveckla och behålla sina medarbetare, så att de bättre bidrar till företagets effektivitet och utveckling. Hur ser en sådan strategi ut? Vad är egentligen en talang? Kontakta oss så berättar vi mer!
acrobat_140313095132.jpg

Vi vill inte kalla oss familjen annorlunda, men lite speciella är vi allt.

Vi är certifierade i familjerna SLG, SHL och Assessio inom Test och analys. Det gör oss faktiskt lite annorlunda. SLG familjen är bra att tillämpa vid gruppdynamiska övningar samt självinsiktsövningar. SHL familjen och då främst OPQ använder vi med fördel i individ-utveckling för att få en fördjupad analys av en person. Assesios personlighetsinventorium HPI/HDS lämpar sig bra vid rekrytering av chefer. Här kan vi också få vetskap om eventuella kontraproduktiva beteenden som ofta visar sig vid ökad stress och press. Ring eller kom förbi så berättar vi mer.
trea_140305080933.jpg

Ny Position uppmärksammas i media!

Allt är väl genomtänkt på Ny Position - så löd rubriken i Jaffärer häromdagen. KUL att bli uppmärksammade!
Läs artikeln här!

CV räcker långt. Våra arbetsmodeller räcker längre.


Vi människor är ju alla olika och tur är väl det. Vi hittar rätt person till rätt företag genom att vara närgångna och nyfikna. För att leva upp till målsättningen att identifiera rätt karaktär, som skapar rätt dynamik och tillför företaget rätt kompetens, krävs det mod. Både från oss och våra uppdragsgivare. Beviset för att våra metoder fungerar är att våra tjänster efterfrågas alltmer. Det tycker vi är KUL!
nyptwins_131115142226.jpg

Energisk och affärsmässig – Välkommen Anna!

Vi är glada att hälsa Anna Josefsson välkommen till Ny Position. Anna med en magister inom HR har både djupet och bredden för att ha en hög servicenivå till våra kunder. Med Annas energi, kompetens och noggrannhet i personbedömningar har vi förstärkt vår verksamhet ytterligare. KUL att du är en del av vårt team Anna!
anna_131105093520.jpg

Nya kunder ger oss fortsatt medvind i höst.

Vår utveckling går stadigt åt rätt håll och vi kan med glädje hälsa flera nya kunder välkomna till Ny Position. Vi ser fram mot ett givande samarbete! Här är tre av dom.

Anza
tillverkar penslar, rollers och andra måleriverktyg för yrkesmålare och fritidsmålare.

Eurofins
erbjuder kemiska och mikrobiologiska analyser inom kretsloppets olika delar; lantbruk, livsmedel och miljö.

Recticel
tillverkar polyuretancellplast som gör nytta i alla tänkbara miljöer.
nyplogopaket_131009113614.jpg

Nu blåser det positiva vindar. Vi har lösningen som snabbt fångar upp dom.

Det är svårt att sia, i synnerhet om framtiden. Den snabba teknikutvecklingen och situationen på arbetsmarknaden gör att behovet av nyckel-kompetenser ökar. Vilka behov har du?
Behöver du hjälp nu eller vet du att behovet kommer? Oavsett vilket har vi en lösning.

Hyra av nyckelkompetens
Vi är specialister på interima lösningar av nyckelkompetenser inom ekonomi, teknik, it, administration, sälj och marknad i alla tänkbara branscher. Kompetens som du kan hyra för kortare eller längre uppdrag. Genom smarta urvalsprocesser kan vi garantera att rätt person hamnar på rätt plats. Givetvis i ett nära samarbete med dig.
Kontakta oss och berätta vad du söker så letar vi fram personen som lever upp till dina krav.
nypsegel200_131009113333.jpg

Läs en pocket i hängmattan.

Ladda batterierna och ha en härlig sommar önskar vi som gillar att lata oss i hängmattan med en läsupplevelse!

nyp_sommartjej_130625170525.jpg

Hetaste tipsen för grillfesten!

nyp_grilltips_130625170224.jpg

Hallå där Maria Isaksson

HR chef på Högskolan i Jönköping.

Ni har precis avslutat ett ledarförsörjningsprogram, hur har samarbetet fungerat?
– Jo, tack, bara bra. Vi är mycket nöjda. Det är ett program där 15 av våra talanger har gått igenom en utbildning för att mogna in i en ledande roll. Det har mottagits väldigt positivt från hela organisationen.

På vilka kriterier valde ni hjälp av Ny Position för genomförande?
– Vi letade efter en samarbetspartner vi kunde känna förtroende för och insåg efter några möten att Ny Position hade den spetskompetens inom ledarskap som behövdes.
De samspelade med oss som ansvarar för HR-frågorna på ett bra sätt och tog fram ett program som anpassades väldigt väl efter våra önskemål. Vi är glada att de kunde hjälpa oss!
malinledare_ny1_130604231526.jpg

Såhär de sista timmarna på året

Såhär de sista timmarna på året kan man inte låta bli att reflektera över året som gått.  Många trogna kunder som vi gillar och nya som kommit till.  Vi har flyttat till nya fräscha lokaler, Annika är vår nya energigivande kollega och vi är nominerade till årets företagare. Ja vad kan man säga mer än det har varit ett otroligt KUL år. Gott slut och Gott Nytt år till alla som följer oss.

 

annons_1109_121230191810.jpg

Rösta på oss

Vill du se Ny Position som Årets Företagare? Gå in på www.foretagarna.se/jonkoping och rösta på oss!
nyposition_color_121101152742.jpg

Vi är nominerade!

Varje år utser Företagarna i Jönköping Årets Företagare.
Och nu har vi fått den stora äran att bli nominerade till den utmärkelsen. Vi tackar ödmjukast!

Vi är så glada att vara nominerade till detta pris och det känns fantastiskt att vårt jobb och företag uppmärksammas. Och det känns redan som en seger att vi är med bland alla duktiga företag i regionen. När vi startade 2009 var vi fast beslutna att lyckas med vår affärsidé. Och på denna tid har vi lyckats skapa ett företag med flera spännande uppdrag och en massa trevliga kunder. Vårt kreativa och innovativa arbetssätt har med andra ord uppskattats. Jättekul!

Vårt härliga team med sin energi, nyfikenhet och mod är nyckeln till denna framgång och nu håller vi tummarna och hoppas att vi ses på Jönköpingsgalan den 13 oktober 2012!
rosamattan_121003095218.jpg

Nytt telefonnummer

Förändring, förbättring - nu når du oss på 036-330 09 00.
smile_pp_120925115903.jpg

Hej sommartider!

I sommar ska vi lata oss i hängmattan, bada, sola med måtta och grilla flintastek som alla andra. Men vi stänger inte av helt och hållet utan håller öppet på kontoret hela sommaren. Allt för bästa service. Om det skyndar med nya rekryteringar, HR-frågor eller hyra av ledande befattningar så välkommen in i svalkan på kontoret eller slå en signal. Trevlig sommar!
open_120625140524.jpg

Coachande ledarskap utvecklar framtidens talanger och gör dem till stjärnor!

Syftet med ett coachande ledarskap är att stärka medarbetarnas
förmåga att agera självständigt, att utvecklas och växa genom att
själva komma fram till lösningar. Det handlar om att lyssna, ställa
frågor och ge mycket feedback på prestationer. Men det är inte bara
cheferna som behöver lära sig att coacha sina medarbetare.
Cheferna behöver också stödjas i sina roller. Och vem är det som har
denna uppgift? Jo, just det: HR. Vi på Ny Position har både kunskap om och erfarenhet av detta ämna. Vill du veta mer? Kontakta oss omgående! Vi har bl.a. endagsutbildningar i coachande ledarskap.
nyp_coacher_120625090540.jpg

Annika med känsla för ”det lilla extra” – välkommen!

Vi är glada att hälsa Annika Quennerstedt välkommen till Ny Position.  Annika som har erfarenhet av en mängd olika branscher är ett jättefint tillskott i vår verksamhet, hennes huvudsakliga arbetsuppgift är att fungera som researcher. Med Annikas lyhörda, energiska och karismatiska sätt kommer hon alltid att kunna ge ”det lilla extra” både till kandidat och till kund. Varmt välkommen Annika!

annika_q_120614211445.jpg

Rosa Rummet!

Vi vill ju också referera till Strindberg i dessa tider och har skapat ett rosa rum! Ja, vi vet att han kallade sitt röda rummet, men vi vet att rosa är kaxigare och utstrålar mer styrka än rött. Här samlas vi för kreativa möten och genomgångar av våra uppdrag.

Välkommen på ett besök eller slink in på en kopp kaffe!

bild_120614211929.JPG

Vi bjuder in till mingel med och för ingenjörer!

Den 28 mars kl 18.00 kommer vi att arrangera ett ingenjörsevent på vårt kontor på Oxtorgsgatan 3 i Jönköping. Välkommen att mingla, lära känna ingenjörskandidater och delta i spännande och utvecklande diskussioner. Våra rekryteringskonsulter kommer även att ge tips och råd kring CV-skrivande och kring jobbsökande i allmänhet.
tango_120321141645.jpg

Samarbetspartner till Stora Styrelsedagen

Som stolt samarbetspartner till StyrelseAkademin bjuder vi in till Stora Styrelsedagen, 17 april 2012.
Varmt välkommen till Stora Styrelsedagen i Jönköping. En dag som bjuder på värdefulla insikter, diskussioner och inlägg som fokuseras på styrelsearbete. Vi får en inblick i vad som händer i styrelserummmet och en utblick av hur det arbetet påverkar lönsamhet och tillväxt.
Läs mer på www.styrelseakademien.se/sajonkoping/
klubba_frilagd_120321214343.jpg

Jobbtips från Ny Position

Precis innan det nya året fick läsarna av Jönköpings Posten läsa om Ny Positions hetaste tips inför en anställningsintervju. 

Vår Helen Einarson Lundin delade med sig av några användbara tips: 
KOM VÄL FÖRBEREDD till intervjun, läs på om företaget, förbered dig på att ställa relevanta frågor. Visa att du är insatt!
TÄNK IGENOM KLÄDSEL, ta reda på vilken klädkod som gäller på företaget och gör även en anpassning av dina kläder till den typ av tjänst du söker.
VAR FOKUSERAD! lyssna på frågorna och var konkret i dina svar.
VÅGA VARA PERSONLIG under intervjun.
VISA ATT DET VERKLIGEN ÄR DU, och ingen annan, som skall ha tjänsten!

KUL att vi kan hjälpa till!
helen_120115123946.jpg

Nu finns vi på twitter

Nu finns vi på twitter, följ oss där @nyposition

"Perfect Match" med Christina Cajtoft

Vi har förstärkt vår organisation med Christina Cajtoft, Christina har mer än 10 års erfarenhet av både chefs- och specialistrekrytering samt Human Resources.
”Perfect match” ja det kan man säga, Christina Cajtoft kan inte bli mer rätt för Ny Position. Vi hälsar henne varmt välkommen, med hennes energi och glöd kan vi hjälpa ännu fler kunder med både rekryteringar och Human Resource uppdrag.
Skall bli KUL att jobba med dig Christina!
np_christina_sept11_120112142125.jpg

Mera kunder!

Det går bra nu. Vi har flera nya kunder som vi samarbetar med och det känns riktigt kul. Bland annat ESBE, Trelleborg, IKANO Bostad, Högskolan i Jönköping, Osborn, och Sydved. Det är allt från rekrytering av ledande befattningar till utvecklingsarbete inom human resources samt specialistrekrytering av nationella och internationella säljare. Ett brett spektra med lite internationell glans med andra ord!
ny_logos_120113111449.jpg

Välkommen Ida!

Vi hälsar Ida Samuelsson välkommen till Ny Position. Ida, som har en HR utbildning från Linköpings Universitet, kommer med sitt positiva, energiska och nyfikna sätt passa vår verksamhet som ”handen i handsken”. Hon är ett perfekt tillskott till vår hyrverksamhet, där allt fler kunder efterfrågar våra tjänster och kompetenser.
ida_110921095358.jpg

En sommar på rosa moln.

Vi vill passa på att önska er alla en riktigt skön sommar med mycket solsken och lite rosa moln på himlen.
Om ni vill komma i kontakt med oss under sommaren, är det bara att ringa. Vi svarar alltid!
moln_110921095222.jpg

Allt går i rosa!

Härliga tider, strålande tider. Fler och fler företag väljer att använda oss för sina rekryteringar. Det tycker vi är jättekul. Att vara en del av rekryteringsprocessen är alltid lika spännande och utmanande. När vi söker ”perfect match” till våra uppdragsgivare använder vi bl a platsannonser som med sin färg och uttryck sticker ut i mängden. Ni har väl sett dem?
alltgarirosa_110921095313.jpg

Strömsholmen hyr in HR-strateg

Johan Runesson, VD på Strömsholmen.

Ni har hyrt in en HR-strateg från oss och vi undrar hur samarbetet fungerar?
Jo, tack, bara bra. Det är mycket intressant att få in en person med ett utanförperspektiv i bolaget och det har mottagits väldigt positivt från hela organisationen.

Varför valde ni att hyra in en HR-strateg?
Som chef eller företagsledare kan du inte vara expert inom alla områden. Vår ägare ställer höga krav på att vi håller hög nivå, även gällande HR-strategiska frågor. Efter ett antal möten med Jeanette Boström vid Ny Position förstod jag att hon hade den spetskompetens inom HR-området som vi behövde. Vi är glada för att hon kunde hjälpa oss!

 Hur fungerar det dagliga arbetet med HR-strateg?
Jeanette är en mycket inspirerande och kunnig person. Hon ger oss de rätta verktygen, så vi kan utveckla organisationen samt att hon är ett bra bollplank i vår förändringsprocess.

 Vad är viktigt att tänka på när man hyr in en HR-chef?
Först och främst att arbetet svarar upp mot dina behov. I vårt fall ville vi ha en hög strategisk kompetens inom området. Sen är det viktigt att personkemin, i detta fall mellan mig och Jeannette, fungerar och att det bygger på förtroende.

 Tack för att vi fick prata med dig Johan!
– Tack själv, det var ett nöje.

johanrunesson_120110105222.jpg

Fina Fisken! – en god bok om ledarskap.

I böckernas värld hittar vi ofta tänkvärda tips och lärdomar. Klok som en bok är ett uttryck som passar bra på Ken Blanchards bok ”Fina Fisken!”. Boken är en rak och upplyftande bok som med enkla medel förmår oss att lyfta blicken och se det positiva i varje situation. Genom att bygga förtroende, betona det positiva
och att när misstag sker, avleda energi får ”förändringsledaren” medarbetarna att växa. Detta ger kraften i goda relationer och skapar en attraktiv arbetsplats.
Ledarskap handlar om att verka genom andra för att uppnå uppsatta mål och syften. I flera aktuella undersökningar kan vi läsa att den högst rankade ledartypen i svenska företag är ”förändringsledaren”. Genom att arbeta med små idéer från medarbetarna och att betona det positiva får man muskler för
att kunna ta de stora förändringsstegen. Alla i ett bolag måste känna sig delaktiga i ett förändringsarbete och ett verktyg för ledaren är att skapa förtroende och betona det positiva. Tydligheten
inom vilket område vi som bolag behöver bli bättre på, att fokusera på rätt saker och att ta fram utvecklingsinriktning är aktuellare än någonsin.
Frånsett goda böcker gillar vi på Ny Position att vara en del av skapandet av attraktiva arbetsplatser. Kontakta oss gärna så berättar vi mer!
finafisken_120110141741.jpg

Söker ni en styrelse

I samarbete tillsätter vi kompetenta styrelsemedlemmar. Tillsammans ser vi till att hitta rätt person, självklart med ”perfect match”- krav på personen i fråga!
I vårt gemensamma arbete lägger vi också stor vikt vid att öka kunskapen om hur betydelsefullt styrelsearbetet är. Det gäller tex lönsamheten och utvecklingskraften för ditt företag eller din organisation.

Kontakta oss om du du vill veta mer om hur du får en perfekt styrelse?
klubba_120110113634.jpg

Hyr tre ingenjörer...

Eller en VD, eller två ekonomer! Hur som helst så händer det att personalsituationen förändras och då är det snabba puckar som gäller. Vi på Ny Position bedriver personaluthyrning av specialister och nyckelkompetenser inom ekonomi, teknik, it, administration, sälj och marknad i alla tänkbara branscher - som du kan hyra för kortare eller längre uppdrag.

Kontakta Christine tfn 036-16 06 31och berätta vad du söker så letar vi fram den person som uppfyller dina krav.
stol_120110113836.jpg

Vi tackar för förtroendet!

Ny Position har inlett samarbete med företag ända från de djupa skogarna i Småland till Floby på Västgötaslätten!
Legotillverknings- och ytbehandlingsförtaget Pallco i Vetlanda, ITAB Shop Concept i Nässjö, som arbetar med inredningskoncept till butikskedjor och Autokaross i Floby, som fixar ombyggnader av lätta transportfordon samt Tranås Kommun är några av de nya kunder som gillar oss. Och vi gillar dem!

Nu finns vi i mobilen och på Facebook!

Vi vill hålla kontakten! Idag släpper vi en mobilanpassad hemsida. Allt för att underlätta för alla som surfar i sin mobil har vi släppt en mobilversion av vår hemsida, här kan du se och söka våra ledlga jobb eller följa vad som aktuellt på Ny Position. Glöm inte att lägga upp oss som bokmärke på din mobil, då når du oss lättare nästa gång.

Vi finns också på Facebook - hoppas ni gillar oss :-)
nyp_iphone_120110113743.jpg

Vinden har vänt!

Och nu går det undan i svängarna vill vi lova...
Vårt uppdrag att rekrytera och engagera medarbetare ligger verkligen i tiden. Tydliga tecken på att företag rekryterar ser vi överallt. Att vinden har vänt är vi de första att skriva under på. Vi har med andra ord mycket att göra, men vi växer med våra kunder och vi har flera spännande utmaningar framför oss. Vi letar bland annat efter flera framtidslöften...

Har du bråttom till framtiden? Kontakta oss på Ny Position!
vinden_120110115026.jpg

Personbedömning

Vilka är personens starka sidor och begränsningar? Vad motiveras han/hon av? Hur kommunicerar personen? Hur hanterar han/hon pressade situationer? Hur mycket driv har personen? Vilka möjligheter har personen att omvandla sina färdigheter i sitt praktiska arbete?
Det är frågeställningar som Ny Position arbetar med dagligen. Genom våra tester, analyser samt djupintervjuer identifierar vi personen som skapar den bästa dynamiken – ”Perfect match” – i er organisation.
annons_1109_120110115157.jpg

Ny Position – din förlängda arm inom HR!

Som en strategisk samarbetspartner hjälper Ny Position till att stödja din affärsverksamhet inom personalområdet.
Ny Position kan sköta hela personalfunktionen eller delar av den. Varför inte göra som några företag i trakten gjort? Att på ett resurseffektivt sätt förbättra personalidé kopplat till företagets mål och affärsidé med hjälp av oss på Ny Position!
hrbild_mars10_120110131540.jpg

Hur mår din organisation?

Det ställs allt högre krav på medarbetare idag. De ska prestera och vara kompetenta samtidigt som de ska jobba mot uppsatta mål. I samma andetag vill de att jobbet ska vara kul och inspirerande. I grund och botten är detta självklarheter.
HR-frågor är viktigare än någonsin och ett företags framgång avgörs av dess attraktion på marknaden. Lika viktigt är även medarbetarnas attityder och värderingar. Har du som ledare viljan att ta temperaturen på hur din organisation fungerar? Och nyfikenheten på vad kan ni tjäna på det?
Ny Position har en specialiserad internetbaserad enkät ”Nöjd Medarbetar Index”. Vi anpassar enkäten fullt ut till de frågeställningar som är viktiga för just er organisation.
termometer_webb_s_31_120110115050.jpg

Produktionschefer hittade nyckeln till framgång.

Vetlandas näringslivsbolag, NUVAB, anlitade Ny Position till föreläsning i ”Värderingsbaserat ledarskap”.
Under en eftermiddag fick de bra tips om att sätta upp mål, hjälp med hur man tar fram värderingar i företaget samt vikten av ett tydligt ledarskap. Som ledare ansvarar man för att skapa rätt företagsklimat där värderingsbaserat medarbetarskap är nyckeln till framgång. Kontakta oss på Ny Position så får du veta mer!
nycklar_1109_120110115117.jpg

Vi har varit med i tidningen.

Mitt i högsommaren fick läsarna av Jönköpings Posten bland annat veta att vi både har kul på jobbet och att vi tror på framtiden. Att tiden är rätt för ett nytt företag inom rekrytering, ledarskap och human resources. Samt att vi är på väg mot en konjunkturuppgång, där vi står rustade med att hjälpa företag med nyrekryteringar och kompetenshöjningar.
agare_120110115224.jpg

Nya kompisar.

Vi har ingått i ett nära samarbete med Retail Team. Retail Team är ett gäng utvecklingscoacher med stort kunnande inom detalj- och dagligvaruhandel. Något som passar oss som handen i handsken. Deras tydliga målfokusering, djupa och breda erfarenhet blir optimalt i vår strävan att ha marknadens bästa erbjudande inom vårt gebit.
retailteam_120110115249.jpg

Nästa, Stockholm!

Nu har vi öppnat ett kontor i den kungliga huvudstaden. Etableringen i Stockholm är en naturlig utveckling – och självklar satsning – i vår ambition att bredda marknaden för våra uppdragsgivare.
gamlastan_120110131926.jpg