Jönköpings Kommun Kultur & Fritid driver, stödjer och främjar verksamheter som bidrar till goda uppväxtvillkor för barn och unga i kommunen, verkar för att erbjuda alla kommuninvånare möjligheter till en rik och aktiv fritid, en god allmänkulturell verksamhet, bibliotek och stöd till kulturföreningar. Kommunala fritids-, bad- och idrottsanläggningar ryms inom ansvarsområdet liksom föreningsstöd, vissa ungdomspolitiska frågor, samordning av insatser för friluftsliv, vissa folkhälsofrågor, frivilligcentralen, folkbiblioteksverksamhet och allmänkulturell verksamhet som bland annat omfattar verksamhet inom dans, film, kulturarv, offentlig utsmyckning och kultur för barn och ungdom.

Enhetschef Kulturproduktion

Vi söker en ledare som skall utveckla och driva arbetet inom vår Kulturproduktion. Det övergripande målet är att konst och kultur görs mer relevant inom fler samhällsområden. Rollen kommer att ha starkt fokus på att tillsammans med Kultur- och fritidsdirektören och avdelningschefen Kultur- och bibliotek vidareutveckla konst- och kulturområdets ställning i kommunen i enlighet med fastställd kulturplan. Vidare ansvarar du för inköp och upphandling av konst samt projektering av offentlig konstnärlig gestaltning. Du kommer även att ingå i projektgrupper för större projekt inom kulturområdet där förvaltningen är medfinansiär. Avdelningen består idag av ca 10 personer där du har fullt personalansvar. Du rapporterar till Avdelningschefen Kultur- och bibliotek och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Du har en akademisk examen inom konst-/kulturområdet och minst ett par års ledarerfarenhet. Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat i en politiskt styrd organisation. Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Som person är du handlingskraftig och målfokuserad. Du är kommunikativ och utåtriktad med förmåga att skapa kontakter såväl internt som externt. Tillsammans med dina medarbetare uppnår ni gemensamma mål och driver avdelningens arbete framåt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift och du har ett prestigelöst förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Quennerstedt eller Helen Einarson Lundin 036- 330 09 00. Du lämnar din intresseanmälan via denna sida, där du registrerar din CV och kopplar dig till tjänsten. Vi önskar din anmälan snarast.


Sök uppdrag

Detta uppdrag är tillsatt.