Intervju på gång?

Att gå på intervju är inte helt lätt. Oavsett om du har gått på hundratals intervjuer, eller ska på din första, är det vanligt att känna sig lite nervös. Att du ska vara påläst kring företaget, komma välklädd och ha tänkt ut dina styrkor och svagheter vet du förmodligen redan. Det är en självklarhet och vad du egentligen söker är tips bortom det uppenbara. Hur ska du tänka för att sticka ut och ge det lilla extra? Här får du våra insidertips!

”Men om vi tänker så här…”
Var inte rädd att utmana intervjuaren. Bolla kring ämnen, ställ motfrågor och skapa ett samtal där ni båda är delaktiga. En intervju ska inte vara ett förhör av dig och dina erfarenheter.

”Min stresstålighet visade sig tydligt när…”
Visa dina styrkor genom att klä in dem i personliga exempel/situationer där dessa lyser fram. Intervjun blir lätt stolpig om du ska rada upp allt du är bra på utan att sätta det i någon kontext.

”Jag kanske är lite för noggrann…”
Svara inte det du tror rekryteraren vill höra, den har hört inövade svar alldeles för många gånger. Skapa istället ett genuint och äkta samtal. Tänk på att lika väl som företaget ska välja dig, ska du också välja företaget. Så…

….vad vill du själv ha?
Det är lätt att fastna i funderingar kring vilka frågor du kommer få under intervjun. Glöm inte frågorna du måste ställa dig själv. Vad är jag ute efter? Vad saknar jag idag och vad vill jag ha mer/mindre av i framtiden?

Gillade du våra tips? Då blir vi jätteglada om du vill dela inlägget via ikonerna nedan!