Så glänser du på intervjun - 4 tips

Har du en intervju på gång? Oroa dig inte, oavsett om du har gått på massvis med intervjuer, eller ska på din första, är det normalt att känna sig lite nervös. Att du ska vara påläst kring företaget, komma välklädd och ha tänkt ut dina styrkor och svagheter vet du förmodligen redan. Vad du kanske inte vet är hur du ska tänka för att sticka ut och glänsa lite extra. Vi vet – här får du våra rekryterares bästa tips!

”Men om vi tänker så här…”
Var inte rädd att utmana intervjuaren. Bolla kring ämnen, ställ motfrågor och skapa ett samtal där ni båda är delaktiga. En intervju ska inte vara ett förhör av dig och dina erfarenheter.

”Min stresstålighet visade sig tydligt när…”
Visa dina styrkor genom att klä in dem i personliga exempel/situationer där dessa lyser fram. Intervjun blir lätt stolpig om du ska rada upp allt du är bra på utan att sätta det i någon kontext.

”Jag kanske är lite för noggrann…”
Svara inte det du tror rekryteraren vill höra, den har hört inövade svar alldeles för många gånger. Skapa istället ett genuint och äkta samtal. Tänk på att lika väl som företaget ska välja dig, ska du också välja företaget. Så…

….vad vill du själv ha?
Det är lätt att fastna i funderingar kring vilka frågor du kommer få under intervjun. Glöm inte frågorna du måste ställa dig själv. Vad är jag ute efter? Vad saknar jag idag och vad vill jag ha mer/mindre av i framtiden?

Gillade du våra tips? Då blir vi jätteglada om du vill dela inlägget via ikonerna nedan!