6 tips för en LinkedInprofil i världsklass

Idag blir allt fler kontaktade av rekryterare via LinkedIn och det är ingen hemlighet att det är kandidatens marknad. Vilket i sin tur gör att arbetet med search ökar. Så hur ska du tänka för att skapa en profil rekryterare inte missar? Här kommer våra 6 bästa tips!

1. Om du inte har en profil på LinkedIn, skaffa en :)


2. Smile for the camera
Tänk på att din bild är professionell och uppdaterad. Det är inte superpoppis med en bild ifrån bröllopet i somras eller julfesten 2007.

3. Tänk på din titel
Engelska titlar är det som går bäst hem på LinkedIn och även det som är mest sökbart för de som searchar. Men, tänk på att vara noggrann med stavningen. Felstavad titel = noll sökbarhet.

4. Vad har du gjort innan?
Det är värdefullt och se dina tidigare befattningar, men beskriv även gärna lite kort vad de inneburit. Extra bra blir det om du får in relevanta sökord, förutom titlar kan du bli sökbar på nyckelord som till exempel projektledning, automotive, affärssystem med mera.

5. Kompetenser is key
Du har möjlighet att bli sökbar utefter de kompetenser du angivit. Har du till exempel vana av ett speciellt system, ange det. Om det i en kravprofil finns ett skallkrav på en specifik kompetens, så kan det vara den tillsammans med titel som avgör om just du blir uppsökt.

6. Visa att du är intresserad
Fyll i så mycket du kan under avsnittet ”karriärmål” i din profil. Det signalerar ett driv för nya utmaningar och ökar definitivt din chans att bli kontaktad om du hamnar i sökresultatet tillsammans med femton andra.

 

Gillade du våra tips? Dela då gärna inlägget för att hjälpa någon i ditt nätverk!