5 tips för ett starkt team

Vi på Ny Position jobbar teamorienterat och älskar vårt team. Ensam är inte stark i en organisation. Teamdagar och teambuilding är viktigt, men det handlar också om de små sakerna i vardagen på jobbet. En organisations kultur och värderingar implementeras av dess ledning. Därför är det viktigt att leva som de lär genom aktivt arbete mot en kultur och värderingar som genomsyras av arbetsglädje. Här kommer våra 5 bästa vardagstips för att bygga ett starkt team som har kul på jobbet!

Prata inte bara jobb
Alla vill inte prata privatliv på jobbet, det förstår vi. Men att inte prata jobb behöver inte innebära privatsnack. Fråga dina kollegor om de sett senaste säsongen av en serie? Eller om de testat stans nya restaurang?

Visa uppskattning och välkomna idéer
Genom att visa varandra uppskattning och välkomna varandras idéer skapar ni ett kamratligt och engagerat klimat med högre lojalitet och trivsel. I sin tur skapas även bättre resultat ur ett arbetsklimat som detta.

Acceptera att alla inte är på topp hela tiden
Någon gång i livet drabbas vi alla av motgångar, såväl i arbetsliv som privatliv. Det kan lätt bildas en irritation om en kollega kanske inte har full fokus på jobbet under en period. Men tänk på att det oftast finns en anledning bakom och att personen i fråga förmodligen redan känner skuld för situationen. Belasta inte ytterligare med ditt missnöje. Nästa gång kanske det är du som är drabbad.

Släpp loss mer
Våga skoja och driva med varandra och våga bjud på dig själv. Det är viktigt att skratta i vardagen.

Serva dina kollegor
Ska du hämta en kopp kaffe? Kolla om någon annan vill ha. Är du först på morgonen? Tänd lite ljus. Små saker som gör mycket för trivseln.

Vill ni ha mer hjälp med att bygga en stark organisation? Kontakta oss!