Möt Sara - En av våra grymma interimskonsulter

Vi på Ny Position arbetar inom tre affärsområden – Rekrytering, Human Resources och Interim Management. Vår affärsidé bygger på att genom ett närgånget och nyfiket arbetssätt skapa perfect match inom dessa områden. Och när det gäller vårt sistnämnda område, Interim Management, hade det ju aldrig gått utan våra grymma konsulter!

Vi fick chansen att snacka lite med en av dem som är ute på interimt uppdrag just nu, Sara Erlingson.


Hej Sara
Hejsan!

Hur länge har du arbetat som interimskonsult?
Jag började arbeta som interimskonsult i september 2017.

Var befinner du dig idag och vad är ditt uppdrag?

Jag arbetar just nu som interimskonsult i en kommun i södra Östergötland. Mitt uppdrag innefattar coachning av befintliga chefer, att implementera ständiga förbättringar samt arbete med utvecklingsfrågor kopplat till verksamheten.

Varför har du valt att arbeta som interimskonsult?

För att det är otroligt roligt! Jag finner det väldigt stimulerande att ta ansvar för min egen situation och att kunna påverka vad jag gör och på vilket sätt. Möjligheten att själv lägga upp mitt arbete på det sätt jag ser lämpligast är en stor del i varför arbetet som interimskonsult passar mig. Det är också tillfredsställande att känna att man bidrar till något positivt och att man är med och gör skillnad. Det motiveras jag av. Sedan är det lätt att det blir ett högt tempo men det är inga problem. Det är ju så kul helt enkelt!

Skulle du rekommendera fler att arbeta på detta sätt och i så fall varför?

Absolut! För att det är utvecklande, stimulerande och energigivande. Du har både ansvar och möjlighet att påverka din egen situation, dessutom är det kul att träffa så många olika människor. Självklart är det en del att tänka på i början, speciellt om du som jag kommer ifrån en fast anställning. Men det gäller att våga fråga och prata med människor i sitt nätverk och som har erfarenhet. Jag rekommenderar fler att våga, det är inte så farligt!


Vill du veta mer om Interim Management och hur det fungerar att jobba som interimskonsult? Klicka här för att läsa mer. Eller kontakta oss så pratar vi mer om det. Vi vill alltid bli fler i vårt härliga konsultgäng!