Föreläsning - Win the war for talent

Ni vet hur det känns när man jobbat med ett projekt länge och dagen för deadline närmar sig. Med förväntan och pirr i magen ser du fram emot hur det ska bli. Ungefär så kände vi på Ny Position förra veckan. Många roliga timmar har lagts på ett särskilt projekt det senaste året och dagen då vi äntligen skulle få släppa nyheten och sprida inspiration i en hjärtefråga var på gång.

Och måndagen den 5 mars var det dags!

Vi anordnade ett Afternoon Tea och föreläsning på Elmia Kongress och Konserthus här i Jönköping. Temat för dagen var ”Win the war for talent” och med oss hade vi Kina Lundqvist, internkommunikatör IKEA, Sofie Haraldsson och Jessica Overgaard, del av Employer Brand team Sector Alarm. Tillsammans inspirerade vi kunder och samarbetspartners i vår region inom vår gemensamma hjärtefråga Employer Branding.

Om det blev som vi hoppats?
- Bättre!

Vilken toppendag vi fick tillsammans med våra grymma gäster. IKEA toppar listor på Sveriges attraktivaste arbetsgivare, vad ligger bakom? Vi lärde oss att de har ett starkt internt fokus och att deras företagskultur och medarbetarengagemang är vad som utgör hela essensen i deras Employer Branding arbete. Sector Alarm gav oss många värdefulla tips genom att visa hur de gör för att kommunicera och bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke i sociala medier. Vår viktigaste insikt ifrån dem? Våga släppa kontrollen till era medarbetare!

Summan av kardemumman - internt blir externt. För att styrkan kommer inifrån.

Helt klart en dag fylld med energi, nyfikenhet och mod. Vi hoppas ni som var där fick med er ny kunskap och värdefulla insikter i detta oundvikliga och högaktuella ämne. Stort tack till alla som kom och lyssnade på oss. Efter denna boozt är vi nu supertaggade på att arbeta vidare med detta. Ett starkt arbetsgivarvarumärke skapar stora möjligheter. Vinner ni kampen om kompetensen?

För er som vill läsa mer kan ni läsa JKPG News artikel om dagen här!

"Ny Position arbetar med en mätbar process som hjälper företag bli attraktivare arbetsgivare" - Läs mer!