Stefan berättar hur Hydro använt en interim lösning

För oss på Ny Position handlar Interim Management om mer än en tillfällig lösning när en chef lämnar ett företag. Vi ser det som en möjlighet att tänka igenom vilka förändringar som behöver göras för att snabbt ta företaget till en ny nivå, innan nya ”chefen” är på plats.

Vår kund Hydro har förstått galoppen och använt en interim lösning. En chef med erfarenhet, kompetens och genomförandekraft. Vi fick chansen att prata med Stefan Bergström på Hydro om deras interima resa.

Hej Stefan. Berätta gärna lite kort om dig själv.
Jag är en 45-årig kemiingenjör och industriell ekonom med rötterna i Jönköping. Sedan min examen 1999 har jag arbetat i kommersiella positioner och från 2002 i ledande position inom tillverkande industri, både nationellt och internationellt. Jag ger mig aldrig och bidrar med stort engagemang och mycket energi. Min pendling ifrån bostaden i Tenhult de senaste 11 åren är ett bevis för det, även om resorna kan ta mycket tid från familjen.

Hur länge har du jobbat på Hydro och vad är din roll?
Jag har arbetat för Sapa/Hydro sedan 2007. Fram till 2012 var min befattning försäljningschef Automotive. Sedan 2012 är jag försäljningsdirektör för Hydro Extrusion Sweden AB och ansvarar för all vår försäljning, inklusive ett globalt ansvar inom Hydro för våra stora svenska kunder inom fordon, möbler, fashion och industri. Sedan mars 2017 är jag i tillägg vVD för verksamheten.

Till vad har ni använt en interim lösning?
Platschef för en av våra större fabriker.

Det finns flera tillfällen och anledningar för att ta in en interimschef. Kan du berätta er?
Ofta är interimslösningen den snabbaste lösningen för att inte tappa fart eller tid i verksamheten, i vårt fall för att hålla verksamheten igång parallellt med en rekrytering. Bakgrunden till ett sådant beslut kan vara alltifrån sjukdom till omorganisation eller en snabb förändring. I det här fallet behövde vi hitta en snabb lösning på en platschefsroll för en av våra större fabriker. Kravet var en senior kandidat, trygg i sig själv, som snabbt kunde bidra men också skapa struktur och förbättringar. Helt enkelt någon som kunde börja arbeta omgående, utan större introduktion.

Vilka fördelar och positiva effekter kan du avläsa?
En av de stora fördelarna är att du får in en resurs som ser eventuella problem med nya ögon och en person som har en bred erfarenhetsgrund att stå på. En hastig förändring kan skapa osäkerhet i organisationen, vilket minimeras med en snabb lösning på plats. Likaså kan korsbefruktning av olika erfarenheter som den interima resursen bidrar med leda till nya tankar och processer som snabbt ger investeringen pay back.

Skulle ni rekommendera fler att ta in en interimschef och varför?
Absolut. Beroende på uppdragskaraktär kan anledningarna variera. En interim resurs kan ju användas för att tillfälligt förstärka delar av verksamheten, för att ta sig an ett större projekt eller liknande. För vår del handlade det om att få en ledare på plats som också kunde bidra snabbt i det dagliga arbetet. Det som är viktigt att tänka på är att begränsa omfattningen av uppdraget, framförallt med hänsyn till tidsperioden som uppdraget avser. Det är lätt att det blir för mycket samtidigt annars, med risk för att resultaten blir sämre.

Läs mer om Interim management här. För dig som är nyfiken på hur det är att arbeta som interimskonsult gjorde vi för att tag sedan en intervju med en av våra grymma konsulter, Sara Erlingson, läs gärna intervjun här. Har du andra tankar eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss!