Möt Kent - Interimschef på uppdrag

Vi på Ny Position arbetar inom tre affärsområden – Rekrytering, Human Resources och Interim Management. Vår affärsidé bygger på att genom ett närgånget och nyfiket arbetssätt skapa perfect match inom dessa områden. Och när det gäller vårt sistnämnda område, Interim Management, hade det ju aldrig gått utan våra grymma konsulter!

Vi fick chansen att prata lite med en av dem som är ute på interimsuppdrag just nu, Kent Lindblad.

Hej Kent! Vad kul att du ville svara på några frågor.
Hejsan, absolut. Alltid kul att kunna bidra.

Hur länge har du arbetat som interimskonsult?

Jag har tagit uppdrag som interimskonsult i ungefär ett år.

Vad är du ute på för uppdrag idag?

Just nu är jag Inköpschef på Troax. Ett väldigt roligt uppdrag då Troax är fint bolag. De är börsnoterade, har en mycket framgångsrik verksamhet och är världsledande inom sitt segment med 5 produktionsenheter runt om i världen.

Som interim Inköpschef jobbar jag bla med samordning och optimering av inköp för koncernen. I det strategiska inköpsarbetet ser jag till att vi följer upp leverantörer, tar fram mål och riktlinjer för inköpsverksamheten och utformar sortiment- och leverantörsstrategier och, det kanske låter klyschigt men, ser till att vi får rätt material i rätt tid till rätt pris. Helt enkelt att optimera hela processen för att Troax ska kunna leverera TOTAL KVALITET till sina kunder. Väldigt roligt!

Varför väljer du att jobba som interimskonsult? Vilka fördelar finns det?
Det finns massor med spännande perspektiv i detta. Dels möjligheten att vara selektiv och välja de uppdrag som tilltalar mig. Som inköpschef kanske inte just arbetsuppgifterna skiljer sig åt markant, men jag får chansen att komma i kontakt med flera olika företag och flera olika typer av business. Det är en ny, utvecklande och spännande inlärningsprocess som tilltalar mig då man inte fastnar i det gamla. En annan fördel är att man träffar mycket nya människor och får chansen att skapa sig ett brett nätverk.

Jag kan varmt rekommendera fler att börja jobba som interimskonsult.

Vill du läsa mer om hur det fungerar att arbeta som interimskonsult hos oss på Ny Position? Eller vill du veta mer om hur en interim lösning skulle kunna funka på ditt företag? Läs mer här eller kontakta oss!