3 fördelar med att vara interimskonsult

Det finns många fördelar med att vara interimskonsult och vi tänkte prata om några utav dem i detta inlägg!

FLEXIBILITET
Är du en person som inte vill fastna i ett ekorrhjul är rollen som interimskonsult något för dig. Med den kommer friheten att styra din egen tid och tillgänglighet. Du har möjligheten att vara selektiv och endast välja de uppdrag som tilltalar dig. I många interimsuppdrag får du även chansen att själv lägga upp ditt arbete på det sätt som passar dig bäst.

UTVECKLING
Som interimskonsult utvecklas du för varje nytt uppdrag, både inom branschen och i din yrkesroll, vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Du utmanas hela tiden i nya situationer och fastnar inte i gamla spår. Även din sociala kompetens sätts på prov (och utvecklas!) då det kan vara stora kulturella skillnader mellan företag & organisationer.

VARIATION
Beroende på vilken yrkesroll du har är det inte säkert att de specifika arbetsuppgifterna skiljer sig markant, men som interimare får du prova nya branscher, företag och organisationer. Och med det nya sammanhang, företagskulturer och chansen att leda olika typer av team. Du träffar nya människor och breddar ditt nätverk.

Registrera dig som konsult här!