Strömsholmen AB utvecklar, tillverkar och marknadsför gasfjädrar och gashydrauliska system för pressverktyg och tunga terränggående fordon. Vi har utvecklat och förfinat denna teknik sedan 1983 och är sedan många år världsledande med en export på 95 procent. Strömsholmen AB grundades redan år 1876 och i 141 år har vi utgått från småländska Tranås, mitt mellan Jönköping och Linköping. Företaget ingår som en självständig del i Barnes Group Inc (NYSE:B) i USA. Vi har 500 anställda i åtta länder med egen utveckling, tillverkning och montering i Sverige och Nordamerika, samt distributörer i 46 länder. Läs mer om oss på www.stromsholmen.com

Redovisningsekonom

Är du en vass redovisningsekonom som lockas av att arbeta brett med ekonomifrågor i en internationell miljö? Strömsholmen AB behöver nu förstärka sitt team på Ekonomiavdelningen med ytterligare en engagerad medarbetare.

Som redovisningsekonom på Strömsholmen så kan du se fram emot varierande arbetsdagar och intressanta arbetsuppgifter. Då merparten av de produkter vi tillverkar går på export sätter detta stor prägel på ditt dagliga arbete. Löpande bokföring, bevakning av kundinbetalningar, avstämningar av balanskonton och regelbunden rapportering till corporate office i USA avseende diverse bokslutsdata utgör grundstenarna i ditt arbete. Du kommer också att ansvara för valutasäkringar, terminer, kreditbedömningar av nya kunder samt för bolagets anläggningsregister. Tillsammans med dina kollegor på ekonomiavdelningen så är du delaktig i arbetet med ständiga förbättringar som bidrar till en enklare vardag för oss och för våra kunder.

Vi ser gärna att du har en akademisk examen med inriktning mot redovisning och några års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Alternativ har du förvärvat motsvarande yrkeslivserfarenhet - gärna i ett större tillverkande bolag. För att lyckas i rollen har du en bred kunskap inom redovisning och tycker om att arbeta nära verksamheten. Du stimuleras av utveckling, är bra på struktur och analys och är van vid att arbeta i flera olika ekonomi – och rapporteringssystem. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper I Excel. Då ditt arbete innebär internationella kontakter är det viktigt att du behärska engelska i tal och skrift på en hög nivå.

Dina kollegor på Strömsholmen kommer uppskatta dig för din prestigelöshet och för ditt positiva förhållningssätt att ta dig an de utmaningar du ställs inför i din vardag. Du trivs med att ha många kontaktytor och uppskattar balansen mellan rutinarbete och arbetsuppgifter som är mer av ”ad hoc” karaktär. Som person är du trygg, självgående och öppen för att utvecklas inom ditt område.

Vi välkomnar dig till ett stabilt och framgångsrikt bolag med en välkomnande och öppet arbetsklimat.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson eller Jeanette Boström på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan snarast.

Detta uppdrag är tillsatt.