Theofils är ett begrepp i beslagsbranschen sedan 1922. Theofils är en av de ledande leverantörerna av beslag och elverktyg till köks-, badrums- och kontorsmöbler samt inredningsindustrin. Huvudkontoret finns i Jönköping och företaget har yrkesbutiker i Stockholm, Malmö, Helsingborg och Jönköping för sina proffskunder. Antalet anställda är totalt ca 45 och företaget omsätter 180 miljoner kronor.

CFO

Som Ekonomichef hos Theofils Group medverkar du till att göra en redan framgångsrik koncern inom beslagsbranschen ännu starkare. Du arbetar verksamhetsnära och deltar aktivt i allt från koncernredovisning och årsbokslut till lönsamhetsförbättring och styrning. Koncernen har en uttalad förvärvsstrategi och du kommer då att vara delaktig i förvärvsprocesser. Du arbetar nära koncernens VD och övriga i ledningsgruppen genom att vara en stark bidragsgivare i affärsutveckling och lönsamhetsförbättringar ur ett finansiellt perspektiv. Vidare hjälper du koncernens VD med relevanta analyser och rapporter och bidrar till utveckling av rutiner och verktyg för att succesivt förbättra rapportering, uppföljnings- och styrningsmodeller. Tjänsten innebär ett personalansvar för en person och du rapporterar till Theofils Groups VD. Placeringsort för tjänsten är vårt kontor i Jönköping.

Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet som Ekonomichef eller Controller, gärna från ett bolag med koncernstruktur. Du har en grundförståelse och kunskap i redovisning men också ett starkt intresse av analys som kopplas mot affärsutveckling och att verksamheten drivs framåt. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att analysera och utvärdera bolag ur ekonomisk synvinkel samt genomfört förvärv. Du har en allmänt hög IT-kunskap och har du tidigare erfarenhet från Jeeves ser vi det som meriterande. Vi utgår ifrån att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi söker dig som är självgående, målfokuserad och lojal med en väl utvecklad analytisk förmåga och mycket god förståelse avseende koppling affär och ekonomi. Du har lätt för att organisera, strukturera samt att se komplexa affärssammanhang. Vidare är du kommunikativ, prestigelös, driven och trivs i en organisation där du har stor möjlighet att påverka och bidra till verksamhetens utveckling. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig ett kvalificerat arbete med stora möjligheter att påverka och forma din egen roll och tillsammans med ledningen forma koncernens framtid.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Cajtoft och Annika Quennerstedt på 036- 330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida genom att registrera ditt CV och koppla din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan snarast.

Detta uppdrag är tillsatt.