Svenska Tanso Svenska Tanso AB har sitt huvudkontor i Jönköping och är ett familjeägt bolag som bildades 1981. Vi omsätter ca 100 MSEK och sysselsätter ett 40-tal personer. Våra produktområden är grafit och tekniskt kol, elektrodmaterial och tillbehör för gnistbearbetning (EDM) samt fiber- och processmaterial för kompositområdet. Våra kunder är verksamma inom olika branscher som glas-, halvledar- solcells- och fordonsindustrin samt EDM och fiberkompositer. Vi är idag marknadsledande i Norden och Baltikum och på väg in i nya länder.

Försäljningschef

Tycker du det är lika intressant att arbeta med strategisk försäljning som strategiskt inköp? Motiveras du av att verka i ett lönsamt och marknadsledande bolag med unikt produkt – och tjänsteutbud? Då kan du vara den Säljchef vi söker.

Grafitens och kompositens användningsområden blir ständigt fler och mer komplexa. På samma sätt har vi på Svenska Tanso i stadig takt ökat vår kompetens, skaffat oss erfarenhet och vuxit oss starka. Nu söker vi dig som vill bidra till vår fortsatta framgång genom att arbeta strategiskt med marknad, försäljning och produktutveckling. Som Säljchef med inköpsansvar blir det din uppgift att coacha medarbetarna på säljavdelningen i sina dagliga roller och i sin långsiktiga utveckling. Du arbetar för att säkerställa och utveckla den höga kompetens som finns i teamet idag, är sammanhållande i större affärer och kundprojekt och ansvarar för att utveckla affärer hos såväl nya som befintliga kunder.

En betydande del i ditt uppdrag innebär också att prognostisera materialbehov och genomföra beställningsprognoser till strategiska leverantörer. Du ansvarar för vår internationella leverantörsbas som du har tät kontakt med och förhandlar regelbundet fram nya avtal med strategiska leverantörer och samarbetspartners inom området. Vidare har du nära samarbete med vår produktion och vår leveransavdelning för att skapa effektivitet i samarbetet mellan avdelningarna. Du rapporterar till Ledning och tjänstens placering är på vårt kontor på Hedenstorp i Jönköping.

Det här är en tjänst för dig som trivs med en omväxlande vardag där du arbetar under stort förtroende och frihet och ständigt lär dig något nytt. För att bli lyckosam i rollen tror vi det är viktigt att du har gedigen erfarenhet av teknisk försäljning och inköp. Du är van vid att upprätta kalkyler, offerter och avtalsunderlag och behärskar engelska på hög nivå i både tal och skrift. Du trivs med personalansvar och ditt ledarskap kännetecknas av tillit, engagemang och kommunikation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Quennerstedt eller Maria Svensson på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via www.nyposition.se där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.

Detta uppdrag är tillsatt.