Malmstolen har utvecklats sedan 1994, och har etablerat ett välrenommerat varumärke med en attraktiv position för ergonomiska kontorsstolar. Numera är företaget helägt av Flokk Group. Malmstolen har med starka produktegenskaper utvecklat en god position i Sverige och utvalda europeiska marknader i segmentet ergonomiska kontorsstolar. Malmstolens omsättning är ca 65 MSEK varav 90 % av försäljningen genereras från tre huvudmarknader; Sverige, Frankrike och Norge. Utöver dessa länder distribueras även Malmstolens produkter i flera europeiska marknader. Produktionen sker i Hunnebostrand och antal anställda är ca 30 personer. Läs gärna mer på www.malmstolen.se

VD

Malmstolen AB har sedan 1994 varit specialiserade på att utifrån strikt vetenskapligt dokumenterad kunskap utveckla ergonomiska arbetsstolar i det absoluta toppsegmentet. Utöver ergonomi och kvalitet i toppklass är miljötänk högt värderat i utvecklingen. Malmstolen har 100 % av produktsortimentet märkt enligt Svanen/Nordic Ecolabel, vilket är en unikitet i branschen.

I rollen som VD på Malmstolen ansvarar du för att förvalta och vidareutveckla affärsmöjligheterna med några av marknadens bästa ergonomiska arbetsstolar. Du kommer att ha en central roll i att leda verksamheten i rätt riktning genom långsiktigt engagemang, målinriktning och affärsmässighet. Ditt övergripande ansvar är att skapa hållbar lönsamhet och tillväxt där kunder och medarbetare trivs. Du är ambassadör för att utveckla och vårda företagets värderingar och goda renommé på marknaden. Du rapporterar till styrelsen samt Senior Vice President i Flokk. Vi ser gärna att du är bosatt någonstans runt Göteborg.

Vi söker dig med en bakgrund som VD, försäljningschef alt platschef i en liknande organisation med egen produktion och produktutveckling. Du har med framgång coachat och utvecklat såväl medarbetare som verksamhet mot uppsatta mål. Vidare är du affärsorienterad och bekväm i att utveckla marknader både i Skandinavien samt i Europa. Vi utgår ifrån att du har en relevant utbildning eller motsvarande kompetens för rollen. Du är en generalist som fattar beslut med klokskap och har god teknisk och finansiell förståelse från industrin. Då vi är en internationell koncern är det viktigt att du behärskar engelska flytande i tal och skrift. Har du dessutom erfarenhet från möbel- eller ergonomibranschen kan det vara meriterande.

Du inspireras av att vara operativt delaktig i en verksamhet samtidigt som den är innovativ och utvecklingsorienterad. Som VD för Malmstolen blir du entreprenör för ett mindre bolag samtidigt som det tillhör en större koncern med dess möjligheter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och kvalificerade specialisttjänster. Har du frågor är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin eller Christina Cajtoft på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.

Detta uppdrag är tillsatt.