Stora Enso Packaging Solutions Stora Enso är den globala nytänkaren inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vi tänker alltid i nya banor och skapar nytt för att kunna erbjuda våra kunder innovativa lösningar baserade på förnybara material. Vi har verksamhet på alla kontinenter med fokus på att utnyttja förnyelsebara material och värdeskapande genom massa, papper, förpackning och trä. Stora Enso omsätter 10 MRD EUR och har cirka 30 000 anställda i 35 länder. Stora Enso är börsnoterat i Stockholm och Helsingfors. Stora Enso Packaging, en del av Stora Enso, tillverkar smarta och helt förnyelsebara förpackningar i wellpapp och har enheter i Jönköping, Vikingstad och Skene.

Marknadsinriktad Projektledare - produktlanseringar

Är du en skarp projektledare som vet vilken insats som krävs för en lyckad produktlansering på både nationell och internationell nivå. Vill du bli en del av ett innovativt och globalt företag som bidrar till en renare värld? Vi söker nu en driven och nytänkande projektledare.

Genom starkt kundfokus och nya innovationsmetoder lyckas vi på Stora Enso svara på marknadstrender och kundernas krav med nya och bättre lösningar inom förnybara material. Tillsammans med våra kunder driver vi målmedvetet utvecklingen framåt och har arbetat fram banbrytande koncept som vi nu står inför att ta till nästa nivå.

EcoFishBox är ett koncept som erbjuder ett förnyelsebart förpackningsalternativ inom fiskeindustrin. Jämfört med de fossila förpackningslösningar som ofta används idag kan vi med EcoFishBox erbjuda en lösning som förbättrar prestandaegenskaper samt minskar vikt, kostnader och miljöpåverkan avsevärt. Med en färdigutvecklad produkt ligger vårt fokus just nu på en lyckad marknadslansering där du blir en viktig spelare för vår fortsatta framgång.

Som Projektledare innebär din roll initialt att driva lanseringsarbetet med EcoFishBox. I nära samverkan med vår Försäljnings – och marknadsorganisation initierar, koordinerar och följer du upp aktiviteter i syfte att säkerställa uppsatta mål i lanseringsplanen. Du kommer även succesivt involveras i nya marknadsprojekt där du deltar i projektcykelns samtliga faser. Du ansvarar för att utveckla Project Management inom vår verksamhet och bidrar aktivt i tvärfunktionella projekt som rör förbättringar för hela verksamheten. Placeringsort är Skene, Jönköping eller Stockholm och du rapporterar till Product Manager.

Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet inom projektledning i större organisationer. Du kan uppvisa tydliga exempel på lyckade lanseringsprojekt som du haft en betydande del i och du har ett utpräglat sinne för affärsutveckling och varumärkesbyggande. Det är en merit om du har god insikt i den norska marknaden och extra glada blir vi om du har erfarenhet från förpackningsbranschen. Du uttrycker dig med lätthet i tal och skrift på både svenska och engelska och då resor ingår i tjänsten är det viktigt att du innehar B-körkort.

Vi välkomnar dig som med energi, struktur och utvecklingsfokus tar dig an dina dagliga uppgifter. Du kommer lyckas för att du lägger stor vikt vid att bygga goda relationer, för att du vågar tänka i nya banor och för att du ser teamarbete som en viktig väg till framgång.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson eller Anna Josefsson på 036-330 09 00. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.

Detta uppdrag är tillsatt.