Hydro Extrusion Sweden AB är den svenska profilverksamheten inom Hydrokoncernen och ingår i affärsområdet Extruded Solutions. Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter med huvudkontor i Oslo, Norge. Företaget kombinerar lokal expertis, världsomspännande räckvidd och stora kompetenser inom forskning och utveckling. Utöver produktion av primär aluminium, valsade och extruderade produkter samt återvinning, utvinner Hydro också bauxit, raffinerar alumina och genererar energi. Detta gör Hydro till det enda 360° företaget i den globala aluminiumindustrin. Hydro Extrusion Sweden AB är marknadsledande inom strängpressning och bearbetning av aluminiumprofiler i Sverige. Våra kunder finns över hela Europa inom alla branscher: hem & kontor, bygg, industri, elektronik, transport med mera. Vi har produktion i Vetlanda, Finspång och Litauen. Våra försäljningskontor finns i Vetlanda, Finspång, Göteborg och Sundsvall. Försäljningsbolag finns i Finland och Baltikum.

Inköpare - Indirekt Material & Tjänster

Som inköpare på vår inköpsavdelning för indirekt material och tjänster inom Hydros svenska verksamhet ingår du i ett professionellt team bestående av erfarna inköpare och våra kollegor som driver centralförrådsverksamheten. Du har ett helhetsansvar för leverantörsbasen inom marknad och HR där tjänster och förnödenheter som exempelvis arbetskläder företagshälsovård, personalförmåner, bemanning och kontorsmaterial ingår.

I din vardag arbetar du med fokus på att förvalta och utveckla inköpsstrategin kopplat till företagets uppsatta mål och strategier. Du utvärderar, utvecklar och väljer leverantörer samt förhandlar med aktuella leverantörer inom respektive tjänst och produktområde för att utveckla leverantörsbasen. Du säkerställer att vi genom ett effektivt inköpsarbete upprätthåller och förbättrar kostnadsläget och konkurrenskraften för organisationen. Rollen är huvudsakligen strategisk men du har även ett visst operativt ansvar att garantera att verksamheten arbetar efter uppsatta riktlinjer. Dina kontaktytor inom bolaget är omfattande och du samarbetar tätt med de ledare som ansvarar för de funktioner ditt inköpsarbete berör. I tjänsten ingår även ansvar för att gemensamt i teamet utveckla verksamheten. Du är placerad vid vår enhet i Finspång alternativt Vetlanda och rapporterar till Inköpschef. Dina kontaktytor inom bolaget är omfattande och du samarbetar tätt med de ledare som ansvarar för de funktioner ditt inköpsarbete berör.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, inköp eller annat för tjänsten relevant område. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom inköp på strategisk nivå och är van vid att arbeta i team där du är med och skapar långsiktiga värden. Då du rör dig i en internationell miljö behöver du ha goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Arbetet kräver att du har arbetat i någon form av affärssystem samt mycket goda kunskaper inom MS Office. Vi ställer också krav på att du innehar B-körkort då resor ingår i tjänsten.

Vi vill jobba med dig som på ett affärsmässigt sätt, är drivande och självständig med en förmåga att tänka ur ett helhetsperspektiv. Du tycker om att arbeta proaktivt, antar gärna krävande utmaningar och trivs i ett företag med högt tempo. Du är utåtriktad, kommunikativ och har förmåga att bygga och underhålla relationer både internt och externt. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Hos oss på Hydro erbjuds du ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö där du har stora möjligheter att påverka både företaget och inköpsorganisationen. Vi står inför en spännande framtid och vi söker dig som vill vara med på den resan! Vi erbjuder dig också att bli del av ett kompetent team med stor vilja att tänka proaktivt, där vi hjälper varandra och värnar om att ha roligt på jobbet.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson eller Catharina Bülow på 036-330 09 00. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan så snart som möjligt.

Detta uppdrag är tillsatt.