Hydro Extrusion Sweden AB är den svenska profilverksamheten inom Hydrokoncernen och ingår i affärsområdet Extruded Solutions. Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter med huvudkontor i Oslo, Norge. Företaget kombinerar lokal expertis, världsomspännande räckvidd och stora kompetenser inom forskning och utveckling. Utöver produktion av primär aluminium, valsade och extruderade produkter samt återvinning, utvinner Hydro också bauxit, raffinerar alumina och genererar energi. Detta gör Hydro till det enda 360° företaget i den globala aluminiumindustrin. Hydro Extrusion Sweden AB är marknadsledande inom strängpressning och bearbetning av aluminiumprofiler i Sverige. Våra kunder finns över hela Europa inom alla branscher: hem & kontor, bygg, industri, elektronik, transport med mera. Vi har produktion i Vetlanda, Finspång och Litauen. Våra försäljningskontor finns i Vetlanda, Finspång, Göteborg och Sundsvall. Försäljningsbolag finns i Finland och Baltikum.

Strategisk Planerare

Är du en vass produktionsplanerare som vill ta nästa steg och arbeta med strategisk planering i ett framgångsrikt internationellt bolag? Hydro befinner sig just nu i en spännande förändringsresa och introducerar en central funktion - Supply Chain Planning. Vi behöver förstärkning, vill du bli vår nya kollega?

Inom Hydro Extrusion Sweden har vi den kunskap och expertis som krävs för att skapa hållbara och lätta produkter. Materialet aluminium har oändligt många användningsområden och tillsammans med våra kunder utvecklar och tillverkar vi framtidens bilar, båtar, tåg, klimatanläggningar, och industriapplikationer.

Som Strategisk Planerare på Hydro i Vetlanda kommer du ansvara för att utveckla vår företagsövergripande produktionsplanering med målet att nå så optimala ledtider och lagerstorlekar som möjligt. I din vardag har du tät kontakt med detaljplanerarna på de produktionsenheter där aluminiumprofiler bearbetas till färdig komponent. Komplexa orderflöden är en stor utmaning i organisationen och här behövs du för att samordna, informera, utbilda och stötta verksamheten. Du ingår i ett team om ytterligare fyra strategiska planerare och rapporterar till Supply Chain Planning manager.

Tjänsten som Strategisk planerare passar dig som är analytisk och som snabbt greppar ett sammanhang med många korsande flöden. Du är kommunikativ, trivs med att arbeta tvärfunktionellt och är bekväm med att fatta beslut. Indirekt ledarskap kommer uppta en stor del av din vardag och för att lyckas med detta krävs att du är pedagogisk och tydlig. Vi vill att du har en högskoleutbildning som grund att stå på där produktionslogistik och produktionsekonomi är tydliga inslag i utbildningen.

Du har med fördel arbetat några år i en koordinerande roll och det är meriterande med goda kunskaper inom LEAN production. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Som Strategisk Planerare hos oss kommer du ha stora möjligheter att påverka och göra skillnad i organisationen. Du kan förvänta dig en öppen, positiv och framåtriktad miljö med engagerade och hjälpsamma medarbetare.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson eller Catharina Bülow på 036-330 09 00. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan så snart som möjligt.