Fredriksons Verkstad AB är en modern tillverkningsindustri som är specialiserad på att arbeta med rostfritt stål, kolstål och aluminium. Våra kunder omfattar flera affärsområden med höga krav på god leveransförmåga, kvalitet och kostnadseffektiva lösningar. Vi omsätter ca 400 MSEK och är drygt 250 personer. Vårt huvudkontor finns i Vadstena och under 2006 etablerade vi oss i Suzhou, Kina. Läs mer på www.fredriksons.se. Sedan 2006 är Fredriksons Verkstad AB en del av XANO-koncernen. Koncernens nettoomsättning uppgår till ca 1,9 miljarder SEK och antalet anställda är ca 950. XANOs B-aktie är sedan 1988 noterad på Stockholmsbörsen. Läs mer på www.xano.se

Ekonomichef

Har du stenkoll på siffror och analys? Vill du jobba affärsorienterat med ekonomistyrning i en produktionsnära miljö? Då kan du vara vår nya kollega.

Som ekonomichef hos oss på Fredriksons möter du ett tydligt affärsfokus där du är involverad i hela vår produktionskedja, från offert till kundleverans där du ansvarar för controllerorienterade områden såsom investerings- och produktkalkyler samt analys av nyckeltal och lönsamhetsuppföljningar. Tjänsten innebär ansvar för årsbokslut, årsredovisning och koncernrapportering till vårt moderbolag samt kontroll och uppföljning av vårt dotterbolag i Kina. Du leder vår ekonomifunktion som består av 3 medarbetare och med ett övergripande ansvar för bolagets ekonomi blir du ett viktigt affärsstöd till VD och ägare i finansiella frågor. Du rapporterar till VD och sitter med i vår ledningsgrupp. Placering för tjänsten är Vadstena.

Vi söker dig som är utbildad civilekonom och har en gedigen erfarenhet från både kvalificerat koncernredovisningsarbete och finansiella analyser. Vi ser gärna att du har en bakgrund från ett tillverkande företag som har gett dig en förståelse för ekonomistyrning kopplat till teknik och produktion. Du har mycket goda systemkunskaper, är en fena på Excel och har lätt för att navigera i integrerade affärssystem. Då vi är en internationell koncern är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi vill jobba med dig som har ett affärsmässigt verksamhetsperspektiv med en mycket god förmåga att se logik och helhet i komplexa affärssammanhang. Du är en trygg, prestigelös och tydlig ledare som drivs av att påverka och skapa resultat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Josefsson eller Helen Einarson Lundin på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.