Paroc AB är en av Europas ledande tillverkare av energieffektiva och brandsäkra isoleringslösningar. Huvudkontor ligger i Finland och vi har verksamhet i 13 länder, inklusive sju produktionsanläggningar i fem länder. Vi säljer våra produkter till över 40 länder världen över. I dag är vi marknadsledande sett till marknadsandelar inom såväl byggisolering och teknisk isolering på våra kärnmarknader: Finland, Sverige och Baltikum. Paroc har dessutom en ställning som stark utmanare på marknaderna i Polen, Tyskland, Storbritannien, Norge och Ryssland. Vi sysselsätter närmare 1840 personer vid våra produktionsanläggningar i Finland, Sverige, Litauen och Polen och Ryssland och vid våra säljkontor. 2017 uppgick vår nettoomsättning till 411 miljoner euro. Paroc är en del av Owens Corning.

Internationell Produktchef

Vill du ha en arbetsdag där du får jobba med att vårda och utveckla en produktportfölj i världsklass? Vi söker nu en engagerad Produktchef till vårt duktiga team. Vill du bli vår nya kollega?

Som ansvarig Produktchef för kategorin Teknisk Isolering VVS är du en viktig länk mellan Marknad och Produktutveckling. Tjänsten innebär ett kommersiellt ansvar vad gäller kostnader, prissättning, trendbevakning och utveckling av vårt sortiment i Skandinavien. För oss är det självklart att kunna erbjuda marknaden produkter med hög prestanda, teknisk expertis och hållbarhet hos småhusbyggare, arkitekter, entreprenörer, återförsäljare och industribyggare. För att fortsatt vara framgångsrika i det vi gör tror vi att närheten till kunden är A och O. Därför kommer täta besök hos våra kunder, återförsäljare och samarbetspartners ta en stor del av din arbetstid. Du lyssnar in kundens behov och föreslår aktiviteter som främjar effektivitet och lönsamhet för såväl kunden som Paroc. Du bistår med teknisk konsultation och ansvarar för att projektleda kommande produktlanseringar.

Vi vill jobba med dig som har en byggteknisk utbildning som grund att stå på - gärna med inriktning mot VVS. Vi ser positivt på erfarenhet från en kundnära roll där teknik och kommersiellt fokus är tydliga inslag. Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Som person motiveras du av att skapa långsiktiga relationer med såväl kollegor inom Paroc och i övriga länder som samarbetspartners och kunder. Hög ambitionsnivå, initiativförmåga och kundfokus är egenskaper som kommer göra dig framgångsrik.

Vi erbjuder dig en varierande roll där du kommer få stor frihet att styra över ditt eget arbete. Din tillhörighet är vid vårt Nordiska Huvudkontor i Skövde och du rapporterar till Segment Manager HVAC. Rollen innebär ca 80 resdagar om året, främst inom de nordiska länderna och Polen. Placeringsort för tjänsten kan diskuteras.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson eller Catharina Bülow på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.