Stora Enso Packaging Solutions Stora Enso är den globala nytänkaren inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vi tänker alltid i nya banor och skapar nytt för att kunna erbjuda våra kunder innovativa lösningar baserade på förnybara material. Vi har verksamhet på alla kontinenter med fokus på att utnyttja förnyelsebara material och värdeskapande genom massa, papper, förpackning och trä. Stora Enso omsätter 10 MRD EUR och har cirka 30 000 anställda i 35 länder. Stora Enso är börsnoterat i Stockholm och Helsingfors. Stora Enso Packaging Solutions, en del av Stora Enso, tillverkar smarta och helt förnyelsebara förpackningar i wellpapp och har enheter i Jönköping, Vikingstad och Skene.

Förpackningsdesigner

Är du en tuff designer i lyxförpackning? Kan du tänka utanför boxen? Vill du bli en av våra superhjältar i arbetet mot en renare värld? Bra! Då kan du vara den förpackningsdesigner vi söker.

Stora Enso Packaging erbjuder förnyelsebara förpackningslösningar som bygger på forskning och innovation. Ditt viktiga uppdrag är att göra dem så smarta, snygga och lönsamma som möjligt.

Som förpackningsdesigner ansvarar du för konstruktion och grafisk utformning av våra intelligenta förpackningslösningar. Du jobbar med flera parallella kunduppdrag av varierande omfattning och projektleder även kundspecifika DesignStudio-projekt. Vägen till den perfekta förpackningen börjar med en noggrann behovsanalys i dialog med kund, sälj och produktion. Därefter påbörjar du din skapandeprocess där du ritar en smart konstruktion och tar fram en prototyp för validering. Sist men inte minst skapar du ett tryckförslag i Illustrator och Photoshop som fulländar förpackningens estetiska uttryck. Rapportering sker till Designchef för Packaging Solution Sverige, din placeringsort är Jönköping och du blir en del av ett team på 7 personer.

Vi spanar efter dig med relevant utbildning inom konstruktion och/eller grafisk design. Extra glada blir vi om du har tidigare erfarenhet från en liknande roll inom förpackningsdesign samt förståelse för egenskaperna hos fiberbaserade material. Det här jobbet handlar om kreativ problemlösning under snäva tidsramar och kundnära produktutveckling kopplat till en utmanande tillverkningsprocess. Därför är det viktigt att du är en klurig idéspruta med en stor portion eget driv, prioriteringsförmåga och uthållighet. Vi är övertygade om att allt som idag tillverkas i plast går att ersätta med ett hållbart alternativ av fiberbaserat material. Därför tar vi kampen mot plastberget – är du med oss?

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson eller Anna Josefsson på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.