Hydro Extrusion Sweden AB är den svenska profilverksamheten inom Hydrokoncernen och ingår i affärsområdet Extruded Solutions. Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter med huvudkontor i Oslo, Norge. Företaget kombinerar lokal expertis, världsomspännande räckvidd och stora kompetenser inom forskning och utveckling. Utöver produktion av primär aluminium, valsade och extruderade produkter samt återvinning, utvinner Hydro också bauxit, raffinerar alumina och genererar energi. Detta gör Hydro till det enda 360° företaget i den globala aluminiumindustrin. Hydro Extrusion Sweden AB är marknadsledande inom strängpressning och bearbetning av aluminiumprofiler i Sverige. Våra kunder finns över hela Europa inom alla branscher: hem & kontor, bygg, industri, elektronik, transport med mera. Vi har produktion i Vetlanda, Finspång och Litauen. Våra försäljningskontor finns i Vetlanda, Finspång, Göteborg och Sundsvall. Försäljningsbolag finns i Finland och Baltikum.

Application Engineer PLM/CAD

Är du skicklig på att driva projekt och har dessutom en bakgrund inom IT? Vi har ett roligt jobb till dig!

Till Hydros Global Business Service organisationen söker vi dig som vill ansvara för våra PLM och CAD applikationer. Arbetet innebär att hantera och göra anpassningar som underlättar för våra ca 100 – 150 användare. Rollen innebär att leda olika utvecklande projekt, göra implementeringar samt hålla utbildningar. Du verkar som kontaktperson mot Hydros applikationsleverantörer.

För att passa i rollen har du förmåga att leda och se helhet i ett projekt samt har god kännedom om dokumenthantering och produktutvecklingsprocessen. Du kommer arbeta nära våra användare och behöver därför ha lätt för samarbete och vidareförmedling av kunskaper. Genom att arbeta tvärfunktionellt i hela vår organisation ser du möjligheter och föreslår lösningar. Placeringsort för tjänsten är Vetlanda där vårt svenska IT team sitter. Du ingår i ett Global Business Services där många av kollegorna finns i hela Europa. Tjänsten kan innebära resor.

Vi söker dig som är ordningsam, drivande och serviceminded samt arbetar på ett strukturerat sätt som bygger på kvalitetstänkande. Vi tror att du har högskolexamen från relevant utbildning i kombination med 3-5 års praktisk erfarenhet, gärna erfarenhet av Teamcenter, Catia , NX och/eller likande applikationer. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig ett intressant arbete med stora utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö. Vad säger du?

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin 036 - 330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, genom att registrera ditt CV och koppla din ansökan till tjänsten. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt.