Troax Group startades 1955 i småländska Hillerstorp och är idag den ledande globala leverantören av områdesskydd för inomhusanvändning inom marknadsområdena Maskinskydd, Lager samt Förråd. Troax mission är att utveckla högkvalitativa och innovativa säkerhetslösningar som skyddar människor, egendom och processer. Troax har utvecklats till en framgångsrik börsnoterad internationell koncern med en stark säljstyrka samt effektiv logistikfunktion, vilket möjliggör lokal närvaro och korta leveranstider i snart 40 länder. Antalet anställda är idag ca 690 medarbetare. Huvudkontoret är beläget i Hillerstorp. Läs mer om oss och vår fantastiska resa på www.troax.com

Controller

Har du goda kunskaper inom redovisning och vill arbeta koncernövergripande med ekonomi? Vårt team på Troax växer och vi undrar om DU vill bli vår nästa stjärna?

Som Controller hos oss på Troax jobbar du med både redovisning, koncernbokslut och bokslut för vårt tillverkande bolag i Hillerstorp. I nära samarbete med CFO arbetar du med andra verksamhetsrelaterade arbetsuppgifter såsom kostnads- och lönsamhetsanalyser, investeringskalkyler, valutasäkringar, framtagning av budgetar m.m. Du driver förbättringsprojekt samt utvecklar våra rutiner och modeller rörande exempelvis internkontroll och månadsrapportering avseende Troax Group koncernen. Rollen innebär även integration av månadsrapportering för nya bolag i koncernen samt att du utbildar nya controllers i rapporterings- och affärssystem. Du har övergripande ansvar för den finansiella månadsrapporteringen för de 7 nordiska bolagen samt för års- och koncernredovisningen gällande både Troax Group AB och för koncernens övriga svenska bolag. Placeringsort för tjänsten är Hillerstorp, rapportering sker till CFO och du sitter med i vår lokala ledningsgrupp.

Vi vill jobba med dig som är utbildad civilekonom, gärna med erfarenhet från liknande arbete alternativt erfarenhet från redovisnings- eller revisionsbyrå. Du är vass på excel och har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Som person är du drivande, självgående, analytisk och ser enkelt kopplingar avseende affär och ekonomi. Du gillar att organisera och strukturera samt uppfattar komplexa affärssammanhang. Känner du igen dig? Vi tror att vi kan passa bra ihop, tror du?

Som kollega hos oss på Troax kommer du märka att vi är en organisation som genomsyras av vilja, engagemang och ägandeskap i alla led. Därför kommer vi uppskatta dig för din enkelhet, prestigelöshet och vilja att vara med och fortsätta utveckla oss.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av befattningshavare i ledande position och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Catharina Bülow eller Jeanette Boström på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.