Fredriksons Verkstad AB är en modern tillverkningsindustri som är specialiserad på att arbeta med rostfritt stål, kolstål och aluminium. Våra kunder omfattar flera affärsområden med höga krav på god leveransförmåga, kvalitet och kostnadseffektiva lösningar. Vi omsätter ca 400 MSEK och är drygt 250 personer. Vårt huvudkontor finns i Vadstena och under 2006 etablerade vi oss i Suzhou, Kina. Läs mer på www.fredriksons.se. Sedan 2006 är Fredriksons Verkstad AB en del av XANO-koncernen. Koncernens nettoomsättning uppgår till ca 1,9 miljarder SEK och antalet anställda är ca 950. XANOs B-aktie är sedan 1988 noterad på Stockholmsbörsen. Läs mer på www.xano.se

Business Manager – Conveyer Solutions

Är du en affärsmässig projektsäljare som vill driva ett framgångsrikt affärsområde med tekniskt spännande produkter?

Som Business Manager driver du både försäljningen och affärsutvecklingen för vårt affärsområde med egna produkter av conveyersystem. Detta innebär att du tar fram affärsplaner och driver affärsområdet bestående av 6 medarbetare inom både projektering och konstruktion. Du kommer jobba med hela affärsprocessen, från första kundkontakt till dess att affären är i mål där du leder väl definierade kundprojekt med både befintliga och nya kunder inom främst livsmedelsindustrin. Ditt fokus kommer inledningsvis vara att utveckla nya affärs- och kundsegment. Du agerar i första hand på den nordiska marknaden och i andra hand den Europeiska. Tjänstens placering är Vadstena med 40 resdagar per år beroende på projekt. Du rapporterar till vår VD.

Som person är du affärsinriktad och relationsskapande med hög målsättning för din egen och företagets utveckling. Du trivs med självständigt arbete och drivs av att komma till avslut i komplexa säljprocesser. Ditt arbetssätt präglas av engagemang och struktur för att nå högt uppsatta mål och du har god förmåga att anpassa dig till olika affärsmässiga och interkulturella sammanhang. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är prestigelös, lösningsfokuserad och uthållig med en positiv attityd. Vi tror att du bor inom rimligt pendlingsavstånd till Vadstena och har en livssituation som tillåter resande. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Din utbildningsbakgrund är teknisk och kommersiell där det är meriterande om du har en eftergymnasial ingenjörsutbildning. Du har flera års erfarenhet av framgångsrik teknisk försäljning till industrin och trivs i internationella miljöer. I den här rollen är det viktigt att du behärskar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin eller Anna Josefsson på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.