Lingmerths Resebyrå är en fullserviceresebyrå, vilket innebär att vi hanterar såväl affärs- och privatresor som grupp- och konferensresor. Visionen är att vara den personliga resebyrån som förenklar resandet. Vi har funnits sedan 1950 och är en av Sveriges äldsta resebyråer. Lingmerths Resebyrå finns på 10 orter i södra Sverige, har ca 100 anställda och omsätter drygt 900 miljoner kr. Huvudkontoret ligger i Nässjö. Lingmerths Resebyrå är sedan 1992 ett helägt dotterbolag till Höglandets Invest AB. Vi är kvalitets- och miljöcertifierade enligt standarden ISO 9001 och ISO 14001, vilket är ett bevis på att vi tar kvalitet och miljö på största allvar.

Ekonomichef

Är du en skicklig ekonom och en trygg & erfaren ledare? Är du dessutom affärsinriktad och triggas av att arbeta i en utvecklingsorienterad bransch med digital mognad? Då kan du vara rätt person för Lingmerths Resebyrå.

Som ekonomichef på Lingmerths kommer du att ha ett helhetsansvar för ekonomifunktionen i bolaget. Det gäller att alltid bli bättre – din roll blir viktig i utveckling och kvalitetssäkring av företagens ekonomiprocesser och system inom avdelningen. Kostnadsuppföljning och analyser tillsammans med upprättande av budget, årsredovisning och bokslut är huvuddelarna i ditt arbete. I din roll förekommer det också branschspecifika ekonomirelaterade uppgifter. Vidare har du personalansvar för en grupp om 6 personer. Du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Placeringsort för tjänsten är på vårt huvudkontor i Nässjö.

Vi söker dig som är utbildad civilekonom, eller motsvarande. För att briljera i rollen tror vi att du har minst 5 års erfarenhet av likande arbetsuppgifter. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära och är en stark bidragsgivare med ett helhetstänk. Vidare stimuleras du av utveckling, är bra på struktur och analys samt har goda kunskaper i affärssystem och Excel. Extra glada blir vi om du har jobbat några år i ett tillväxtbolag.

Som person är du kommunikativ, prestigelös och trivs med att jobba i en organisation med öppen kultur där du har stor möjlighet att påverka och bidra till verksamhetens utveckling. Du är en trygg och tydlig ledare som förstår vikten av ett modernt ledarskap. De som känner dig beskriver dig som social, initiativtagande samtidigt som du är noggrann och analytiskt lagd. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig en stimulerande och varierande roll i ett stabilt och växande bolag. Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och kvalificerade specialisttjänster. Har du frågor är du välkommen att kontakta Christina Cajtoft eller Catharina Bülow på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.