Cipax konstruerar, utvecklar och tillverkar plastprodukter i form av komponenter och system genom rotationsgjutning i miljövänliga, återvinningsbara material. Cipax som omsätter ca 240 MSEK, har ca 140 anställda ingår i Xano koncernens affärsområde Industrial Products. Primära produktsegment är båtar, produkter inom fordon och infrastruktur samt industritankar och flytelement. Tack vare lång erfarenhet och nära samarbete med ledande industri har vi idag en tätposition inom rotationsgjutning i Norden och Baltikum med enheter i Sverige, Norge, Finland och Estland. Våra egna produkter är fördelade i Industri, Marina samt Infrastruktur.

Produktchef

Är du affärsmässig och drivs av att få den kommersiella helheten genom att ansvara för en produktportfölj i världsklass? Vi söker nu en produktchef som vill jobba marknadsnära med våra egna produkter inom Blowtech och Cipax som ingår i affärsområde Industrial Products inom XANO Industri. Kan det vara en roll för dig?

Som produktchef ansvarar du för, och utvecklar, affärsenhetens egna produkter som vänder sig till kunder inom infrastruktur och industri. Du blir en del av management och får en nyckelroll inom gruppen. Tillsammans med bolagens VD och säljarna i norra Europa för respektive tillverkande bolag driver du försäljningen långsiktigt genom att ansvara för marknadsanalyser, marknadsplaner, prissättning och kommersialisering. En viktig del i tjänsten blir att kartlägga marknaden och göra omvärldsbevakning. Vidare kommer du även att ha en sammanhållande roll i vår produktutveckling, göra marknadsinriktat arbete inom digital utveckling samt hålla i lanseringar. Din placeringsort blir Värnamo, du rapporterar till affärsområdeschef Industrial Products Blowtech/Cipax och har en plats i affärsenhetens ledningsgrupp.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av försäljning mot distributörer som vänder sig mot infrastruktur och/eller industri. Troligen har du en examen från universitet eller annan relevant utbildning inom försäljning, produkt- och affärsutveckling. För att lyckas i rollen har du arbetat med komplex försäljning och kommersialisering av produkter. Vidare har du även erfarenhet från att ha drivit olika projekt vilket visar på en god analytisk förmåga och god struktur. Med drivkraft och tålamod driver du framåt under längre processer samtidigt som du kan verkställa snabbt i andra frågor. Du är kommunikativ, samarbetsinriktad och lagorienterad. Svenska och engelska i tal och skrift är inga problem. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Som Produktchef får du chansen att självständigt påverka och driva rollen samt ditt ansvarsområde genom att vara med och skapa förbättrade affärsprojekt och bidra till innovativa produkter. Här får möjlighet att arbeta i ett affärsdrivet bolag med ett bra klimat och en utvecklande miljö med stor kompetens. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten, dig som vill komma in i en framgångsrik börsnoterad koncern och dig som vill dela med dig av ditt engagemang och driv.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av befattningshavare i ledande position och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin eller Maria Svensson på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan snarast.