Pelly Group är en av de ledande leverantörerna i Norden av inrednings- och förvaringsprodukter i hemmet. Pellykoncernen har sedan starten 1947 utvecklat och tillverkat produkter utifrån en skandinavisk designtradition och kunders önskemål om en enkelhet och renhet i färg och form. Företaget vill medverka till att skapa smarta och funktionella förvaringslösningar för hemmets alla rum. Kundkretsen utgörs av ledande kökstillverkare, byggmaterialhandel samt byggbolag. I Pellykoncernen ingår Pelly Components AB, Mirro AB, UAB Pelly Baltic AB samt LG Collection. Koncernen omsätter 450 MSEK och har 310 anställda.

COO

Vill du bli en del av Pelly Group och utveckla verksamheten till nästa nivå mot fortsatt framgång? Då kan du bli den som effektivt leder vår Supply Chain organisation mot ökad tillväxt!

Som COO hos oss blir du en del av ett framgångsrikt internationellt företag med premiumklassade produkter. Du får en nyckelroll där du i nära samarbete med CEO och övriga i ledningsgruppen är en stark bidragsgivare i Supply Chain- och affärsutvecklingsfrågor. Vi arbetar med ett brett produktsortiment, flera varumärken och har flera olika säljkanaler. Tyngdpunkten i arbetet kommer att vara att tillsammans med medarbetarna utveckla Supply Chain för att säkerställa leveransprecision och kvalitet. Ansvaret består av att leda hela försörjningskedjan samtidigt som du även kommer att ha ett KAM-ansvar för en av Pellys stora kunder. Detta kräver att man kommer att följa kunden och deras behov nära, och ansvara för operativa frågor. Rollen innebär ett ansvar för tre produktionsanläggningar, Nässjö, Hillerstorp och Kaunas, samt avdelning för strategiskt inköp. Teamet inom Supply Chain består av 270 personer varav 4 är direktrapporterande. Du rapporterar till CEO, ingår i ledningsgruppen och är placerad på koncernens huvudkontor i Jönköping.

Vi söker dig som är utbildad ingenjör eller motsvarande samt har arbetat som platschef, fabrikschef eller produktionschef på tillverkande bolag med en internationell koncernstruktur. Du är en marknadsorienterad och engagerad ledare samtidigt som du har arbetat nära produktion och flöden. Det är också viktigt att du har förståelse för helheten i ett företag och kan kombinera strategiskt tänkande med ett operativt intresse för t.ex. kalkyler och prissättning.

Som person är du målfokuserad, har en stor initiativförmåga samt en väl utvecklad analytisk förmåga. Du trivs med att arbeta nära din verksamhet samtidigt som du har en god förståelse för vår affärsverksamhet. Kommunikativ, prestigelös och driven är ord som beskriver dig och en entreprenörsdriven organisation där du har stor möjlighet att påverka och bidra till verksamhetens utveckling är där du trivs som allra bäst. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Din arbetsinsats kommer att vara betydelsefull för vår fortsatta tillväxt. Vi erbjuder dig ett kvalificerat arbete med stora möjligheter att påverka och forma din egen roll och tillsammans med ledningen forma koncernens framtid.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin eller Christina Cajtoft på 036 - 330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida genom att registrera din CV och koppla din ansökan till tjänsten. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt.