Pelly Group är en av de ledande leverantörerna i Norden av inrednings- och förvaringsprodukter i hemmet. Pellykoncernen har sedan starten 1947 utvecklat och tillverkat produkter utifrån en skandinavisk designtradition och kunders önskemål om en enkelhet och renhet i färg och form. Företaget vill medverka till att skapa smarta och funktionella förvaringslösningar för hemmets alla rum. Kundkretsen utgörs av ledande kökstillverkare, byggmaterialhandel samt byggbolag. I Pellykoncernen ingår Pelly Components AB, Mirro AB, UAB Pelly Baltic AB samt LG Collection. Koncernen omsätter 450 MSEK och har 310 anställda.

VD

Som VD har du en central roll i att leda verksamheten i rätt riktning genom långsiktigt engagemang, målinriktning och affärsmässighet. Ditt övergripande ansvar är att driva och leda verksamheten i syfte att skapa hållbar lönsamhet och tillväxt där kunder och medarbetare trivs. Du är ambassadör för att behålla och utveckla företagets värderingar och goda renommé på marknaden. Som VD på Pelly Group kommer du att vara ytterst resultatansvarig för hela koncernen. Du rapporterar till bolagets styrelse och är placerad på huvudkontoret i Jönköping.

Vi söker dig som har en bakgrund som VD eller platschef i en liknande organisation med egen produktion och produktutveckling. Du har med framgång coachat och utvecklat såväl medarbetare som verksamhet mot uppsatta mål. Du är affärsorienterad och bekväm i att utveckla marknaden, gärna från olika marknadskanaler. Vi söker en marknadsnära person med förståelse för produkten och produktutveckling. Vi utgår från att du har en relevant akademisk utbildningsbakgrund eller motsvarande kompentens för att axla rollen. Du är en generalist som fattar beslut med klokskap. Vidare har du god teknisk och finansiell förståelse från tillverkningsindustrin.

Som person är du jordnära, prestigelös och har en god kommunikativ förmåga. Du drivs av att motivera och utveckla verksamheten vad gäller teknik och kompetens bland medarbetarna. Genom ditt ledarskap skapar du trygghet samt engagerar och entusiasmerar för att nå gemensamma mål. Med struktur, affärsmässighet och ett analytiskt öga har du förmågan att utveckla och driva en verksamhet med fortsatt goda resultat. För att lyckas i rollen krävs att du är initiativrik, självgående och har blick för helhet och sammanhang. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och utvecklingsinriktat arbete där du får en central roll i ett fokuserat, framgångsrikt och lönsamt företag med intressanta ägare.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin eller Christina Cajtoft på 036 - 330 09 00. Du söker tjänsten via vår hemsida www.nyposition.se genom att registrera din CV och koppla din ansökan till tjänsten. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt.