Isaberg Rapid , beläget i Hestra, är ett av världens ledande företag inom häftbranschen. Vi utvecklar, tillverkar,marknadsför och säljer häftapparater, häftverktyg och limpistoler för kontor, industri, byggsektor och hemmafixare, samt elektriska insatshäftare till ledande tillverkare av skrivare, kopiatorer och dokumenthanterings¬system. Isaberg Rapid AB ingår i koncernen Acco Brands.

Utvecklingsingenjör med helhetsansvar

Är du en innovativ och driven konstruktör/produktutvecklare som har både förmåga och vilja att vara med och anta framtidens utmaningar inom ett växande produktområde? Då kan vi på Isaberg Rapid ha tjänsten för dig.

Som Utvecklingsingenjör hos oss ingår du i ett centralt utvecklingsteam där du tillsammans med kollegor i Sverige och utomlands driver utvecklingen för Rapids Elektriska produkter. Arbetet bedrivs i projektform, där du i ditt utvecklingsarbete också håller täta kontakter med produktions- och marknadsavdelningarna samt våra leverantörer. Placering för tjänsten är vid vår Fabrik i Hestra och du rapporterar till R&D Manager. Resor inom Europa och till Kina ingår i viss utsträckning i tjänsten.

I tjänsten ansvarar du för att:
- Tillsammans med Produktchef på marknadsavdelning koordinera, leda, och utveckla strategier för sortimentet.
- Vara insatt i kundkrav, miljökrav, provnings & verifieringsmetoder samt lagar och förordningar som gäller produkterna inom kategorierna.
- Ansvara för att produkterna uppfyller våra produktspecifikationer.
- Konkurrentbevakning.
- Vara aktiv projektrepresentant från den egna linjeorganisationen.
- Bistå med teknisk sakkunskap vid reklamationer, produktionsproblem & kvalitetsproblem.

Vi vill jobba med dig som har god erfarenhet av produktutvecklingsarbete och projektledning och som gillar att vara en drivande aktör i parallella helhetsprojekt som spänner från konceptualisering till utprovning och kundförankring av slutgiltiga produkter. En ingenjörsutbildning med inriktning mekatronik tror vi är en bra grund att stå på i din yrkesroll och då vi satsar på batteridrivna produkter blir vi extra glada om du har erfarenhet av detta. Vidare behöver du ha kunskap om kretskortslayout och schemaritning samt certifieringsprocesser enligt Maskin och Lågspänningsdirektiven. Vi förutsätter att du är van vid att göra utredningar och att skriva rapporter och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Känner du igen dig i egenskaper som kreativ och analytisk, med fokus på verklig kundnytta? Bra! Då kan du vara en värdefull pusselbit i vårt team. Hos oss får du möjligheten att arbeta med framtida utvecklingsfrågor av ett starkt varumärke i ett internationellt perspektiv. Tar du chansen?

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson eller Lydia Karlsson på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.