OEM International AB är moderbolag i teknikhandelskoncernen OEM som totalt omsätter ca 3,1 miljarder SEK och har verksamhet genom 34 dotterbolag i 14 länder och med totalt ca 900 anställda. OEM grundades 1974 och har sitt huvudkontor i Tranås. OEM International ABs aktie är noterad på Nasdaq Nordic Mid Cap. Moderbolaget ansvarar för koncernledning, bolagsstyrning och strategiska koncernfunktioner såsom centraliserade ERP- och IT-system samt web- och marknadstjänster. På OEM International finns 18 medarbetare, varav de flesta är placerade på huvudkontoret i Tranås.

Controller

Är du hyfsat i början av din karriär och söker nästa utmaning inom en stor internationell koncern med laganda kan denna tjänst som Controller vara något för dig!

Rollen som Controller innebär ett brett ansvarsområde inom ekonomi, controlling och ekonomistyrning. Ditt arbete är att stötta koncernens bolag både ur ekonomi- och verksamhetsperspektiv och vara delaktig i utvecklingen av några av våra svenska verksamheter, där du också är styrelseledamot.

Vid månads- och årsbokslut kvalitetssäkrar du rapportering samt stöttar löpande bolagens ekonomiansvariga som ansvarar för redovisningen. Du jobbar för en god internkontroll och är ett proaktivt stöd när det gäller analyser och uppföljningar samt medverkar vid exempelvis budgetprocess och revision. Projektinriktade aktiviteter som rör bolag eller centraliserade koncernfunktioner är också en del av arbetet. Kort sagt en bred ekonomiroll med mycket utvecklingspotential och möjligheter till spännande arbete på både koncern- och bolagsnivå!

Du rapporterar till koncernens CFO och ingår i OEMs Controllergrupp. Arbetet innebär mycket egen planering och självständighet, och du skapar genom ditt arbete många kontaktytor inom och utanför koncernen. I tjänsten ingår resor främst till bolag inom koncernen och rör sig om ca 20 resdagar per år. Placering är på huvudkontoret i Tranås.

Vi söker dig med relevant utbildning inom företagsekonomi och minst 2-3 års erfarenhet av redovisning, bokslutsarbete, analys, uppföljning eller liknande. Du har ett strukturerat arbetssätt med känsla för ordning och reda. Likaså är du serviceinriktad och en god kommunikatör med drivkraft och förmåga att skapa personliga relationer. Viktigt är att du också vill lära dig vår affärsverksamhet och se din roll i detta bredare perspektiv. Har du erfarenhet av att arbeta med större affärssystem och/eller BI, med fördel SAP, är det ett plus. Du är intresserad av att arbeta i en internationell miljö och behärskar både svenska och engelska, i tal och i skrift.

Vill du bli en del av en stark koncern, ett gott team och en dynamisk organisation med fokus på affärer? Då är du välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. För mer information om tjänsten kontakta Lydia Karlsson eller Rebecka Ellis på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via www.nyposition.se där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Sök gärna idag då urval sker löpande!