Hoval AB i Jönköping ingår i den internationella koncernen Hoval Group med huvudkontoret i Liechtenstein. Företaget i Jönköping utvecklar och tillverkar högeffektiva och miljövänliga värmeväxlare för den globala ventilationsindustrin. Värmeväxlarna minskar energiförbrukning genom återvinning av luftburen värme, kyla eller fukt och bidrar därmed till en bättre miljö för människor och natur. Hoval AB är marknadsledande och utvecklar kontinuerligt sina produkter och industriella processer. Inom verksamheten i Jönköping arbetar ca 100 medarbetare.

Controller

Stjärna inom ekonomi? Perfekt! Teamet på Hoval Enventus växer och söker dig som vill följa med på resan!

Om tjänsten
Som en del av Hoval Enventus erbjuds du en nyckelroll som controller. Med dina kunskaper och erfarenheter kommer du arbeta i en bred och varierad roll med fokus och ansvar för planering och utvärdering av produktionskostnader och transfer pricing. Du driver självständigt prognos och analys av månads-, kvartals- och årsbokslut för att säkerställa att nyckeltal ligger i linje med uppsatta mål. Som controller stödjer du utvecklingen av det finansiella KPI systemet och du kommer delta i ekonomiavdelningens löpande arbete tillsammans med ekonomichefen. Placeringsort är Jönköping och du rapporterar till Ekonomichef.

Vi söker dig som
har en relevant utbildning inom området, gärna med inriktning finansiering/controlling, samt några års erfarenhet av liknande arbete. Du har en grundförståelse för redovisning men ditt huvudsakliga intresse ligger i analys och att aktivt vara med och bidra till att verksamheten drivs framåt. Det är viktigt att du tycker om att arbeta verksamhetsnära och med koppling mot tillverkande industri. Du är riktigt vass på Excel och är van vid att arbeta i flera olika ekonomi- och rapporteringssystem. Har du erfarenhet av SAP ser vi det som ett extra plus. Då vi är en internationell koncern behöver du behärska svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du drivande och självgående med en väl utvecklad analytisk förmåga och mycket god förståelse avseende koppling mellan affär och ekonomi. Du har en naturlig ådra för att organisera och strukturera samt att du är kommunikativ, prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper

Välkommen till ett härligt gäng och ett företag där du har stora möjligheter att påverka och forma din egen roll!

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Catharina Bülow eller Christina Cajtoft på 036- 330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Urval sker löpande varpå vi önskar din ansökan så snart som möjligt.