Blowtech är en ledande nordisk aktör inom teknisk formblåsning av plast. Blowtech producerar komplexa produkter till fordon, infrastruktur och övrig industri. Företaget har genom mångårig erfarenhet av formblåsning skapat sig en mycket stark position på framför allt den nordiska marknaden. Blowtech har produktionsanläggningar i Sverige och Norge vilka tillsammans omsätter 270 miljoner och har 150 anställda. Blowtech ingår i den börsnoterade industrikoncernen, XANO Industrier AB som omsätter ca 2 miljarder. Läs mer om oss på www.blowtechgroup.se

Key Account Manager Automotive

Blowtech är Skandinaviens ledande företag inom formblåsta plastdetaljer. Just nu söker vi dig som vill bli en del av ett stabilt och tryggt företag där du får chansen att ansvara för våra största konton inom Automotive!

Som Key Account Manager på Blowtech axlar du ansvaret främst för våra befintliga kunder inom fordonsindustrin. Det är ett kompetensstyrt och relationsskapande jobb med långa säljcykler där varje affär är unik och kundens speciella behov och vår förmåga att lösa dessa är i fokus. Du förvaltar och förädlar dina kunder och besöker dem regelbundet. Beroende på uppdraget och kundens behov kan ett projekt ta månader, ibland flera år, så det gäller att vara uthållig. Du har ett koordinerande ansvar för att driva förhandlingar och avtal med dina kunder och internt arbetar du tillsammans med projekt- och fabriksledning för att hitta lösningar. Du rapporterar till Marknadschefen och placeringsort för tjänsten är Gnosjö.

För att göra succé i rollen bör du ha jobbat inom teknisk försäljning B2B i några år, gärna mot Automotive. Ingenjörsutbildning eller annan teknisk bakgrund och intresse ses som positivt, men är inget krav. Kanske har du tidigare suttit på andra sidan förhandlingsbordet i en inköpsroll? Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och är van att navigera i Officepaketet och andra system. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss.

Vi tror att du är självständig och driven men också förstår framgången i att sätta laget före jaget. Du är analytisk, strukturerad och har en god förmåga att kommunicera och skapa hållbara relationer. Vi förutsätter att du har starkt målfokus med god problemlösningsförmåga vilket speglas i såväl dina handlingar som prioriteringar.

Vill du bli en av oss?

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Quennerstedt på 036-330 09 01 eller Helen Einarson Lundin på 036-330 09 06. Du söker tjänsten via denna sida där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Då löpande urval sker, önskar vi din ansökan snarast.