Pelly Group är en av de ledande leverantörerna i Norden av inrednings- och förvaringsprodukter i hemmet. Pellykoncernen har sedan starten 1947 utvecklat och tillverkat produkter utifrån en skandinavisk designtradition och kunders önskemål om en enkelhet och renhet i färg och form. Företaget vill medverka till att skapa smarta och funktionella förvaringslösningar för hemmets alla rum. Kundkretsen utgörs av ledande kökstillverkare, byggmaterialhandel samt byggbolag. I Pellykoncernen ingår Pelly Components AB, Mirro AB, UAB Pelly Baltic AB samt LG Collection. Koncernen omsätter 450 MSEK och har 310 anställda. Läs mer på www.pelly.se.

CFO

Vill du vara en del av Pelly Group och utveckla verksamheten till nästa nivå mot fortsatt framgång? Då kan du bli den som effektivt leder vår finansfunktion mot ökad tillväxt!

Som Koncernredovisningschef/CFO hos oss ingår du i ett framgångsrikt internationellt företag med premiumklassade produkter. Du får en nyckelroll där du i nära samarbete med CEO och övriga i ledningsgruppen är en stark bidragsgivare i affärsutveckling och lönsamhetsförbättringar ur ett finansiellt perspektiv. Genom att vara en verksamhetsnära CFO med kontroll på försäljning, kapital och resultat gör du kloka framtidsbedömningar och ger förslag på lämpliga aktiviteter och prioriteringar. Du ansvarar för ett effektivt arbete med budget, prognos, uppföljning och analys av företagets ekonomiska läge samt för rapporteringen av detta till chefer, styrelse och ägare. Du kommer även vara mycket delaktig och ansvara fullt ut för koncernens redovisning och konsolidering. Ditt team består av 5 medarbetare där merparten finns ute på organisationens olika producerande enheter. Du rapporterar till CEO och är placerad på koncernens huvudkontor i Jönköping.

Vi vill jobba med dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande samt har några års erfarenhet som ekonomichef eller som redovisningschef, gärna från tillverkande bolag med en internationell koncernstruktur. En grundförståelse för koncernredovisning är viktigt, du skall även ha intresse i analys kopplat mot affärsutveckling. Tidigare har du framgångsrikt drivit olika projekt i syfte att utveckla exempelvis affärssystem, processer, kalkylverktyg etc. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du målfokuserad, har en stor initiativförmåga samt en väl utvecklad analytisk förmåga. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära med en koppling mot tillverkande industri. Med strategiska ögon ser du enkelt komplexa affärssammanhang samtidigt som du gillar att skapa rutiner och strukturer som underlättar i vardagen. Kommunikativ, prestigelös och driven är ord som beskriver dig och i en entreprenörsdriven organisation där du har stor möjlighet att påverka och bidra till verksamhetens utveckling är där du trivs som allra bäst. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Din arbetsinsats kommer att vara betydelsefull för vår fortsatta tillväxt. Vi erbjuder dig ett kvalificerat arbete med stora möjligheter att påverka och forma din egen roll och tillsammans med ledningen forma koncernens framtid.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin 036-330 09 06 eller Christina Cajtoft på 036 - 330 09 05. Du söker tjänsten via vår hemsida www.nyposition.se genom att registrera din CV och koppla din ansökan till tjänsten. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt.