Svensson & Linnér AB, etablerat 1914, är en av Sveriges mest välrenommerade underleverantörer med formpressat faner och massivt trä som specialitet. I Rörvik, vilket ligger i det Småländska Möbelriket, har vi gjort oss kända för att kunna leverera lösningar av hög kvalité, formgivna av välkända designers. Vi arbetar med många typer av material t ex fanér, massiv trä, laminat, folier, mdf, plywood och plast. Tillsammans med ledande kunder utvecklar vi moderna och funktionella lösningar för att möta dagens och framtidens utmaningar inom respektive bransch. I dag är vi totalt 40 anställda som har bidragit till att utvecklingen och tillväxten har de senaste åren varit särskild gynnsam. Läs mer på www.svensson-linner.se.

Operativ VD

Vi söker en operativ VD som ska leda verksamheten i rätt riktning genom långsiktigt engagemang, målinriktning och affärsmässighet. Företaget har ett gediget kvalitetsfokus och många spännande utmaningar och utvecklingsprojekt att hantera. Du är ambassadör för att behålla och utveckla företagets värderingar och goda renommé på marknaden. Genom ett tydligt ledarskap kommer du att arbeta aktivt med att coacha och engagera dina medarbetare. Du gillar att arbeta verksamhetsnära och trivs med att vara synlig och operativ i dagliga frågor. Som VD kommer du att arbeta med utveckling av bolagets produktion och strategiska inköp, det kommer också att finnas ett starkt fokus på att utveckla nuvarande och framtida kundrelationer i rollen. Du kommer att driva försäljningsutvecklingen där du bearbetar såväl befintliga som nya kunder. Du har personalansvar för ca 40 personer och är placerad i Rörvik.

Vi söker dig med relevant utbildningsbakgrund, gärna med inriktning mot produktion och teknik. Du har flera års ledarerfarenhet med fokus på verksamhetsutveckling i industribolag, gärna med egna produkter. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom möbel- eller träindustrin. Vi önskar en person som tar en aktiv roll i vårt fortsatta marknadsarbete, du bör ha erfarenhet av att utveckla kunder eller var extra intresserad av de kommersiella delarna. Som person är du prestigelös, jordnära och har en god kommunikativ förmåga. Du är affärsorienterad och bekväm i att utveckla marknaden, gärna från olika marknadskanaler. Genom ditt ledarskap skapar du trygghet samt engagerar och entusiasmerar för att nå gemensamma mål. Med struktur, affärsmässighet och ett analytiskt öga har du förmågan att utveckla och driva en verksamhet med fortsatt goda resultat. För att lyckas i rollen krävs att du är initiativrik och har blick för helhet och sammanhang. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att trivas i rollen är du en stabil ledare och har samarbetsförmåga som gör att du tillsammans med organisationen kan leda och utveckla verksamhet och marknad till nästa nivå. Nyckelord för företaget är tydlighet, öppenhet, respekt och social kompetens. Du behöver gilla kombinationen av operativt och strategiskt arbete samt att verka i en organisation med stort kvalitets- och kundfokus.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin på 036-330 09 06 eller Lydia Karlsson på 036-330 09 02. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.