Sydved köper virke samt erbjuder skoglig fullservice till skogsägare i södra Sverige. Bolaget omsätter årligen ca 3 miljarder kronor och anskaffar drygt 5 miljoner kubikmeter virke. Vi har närmare 18 000 uppdragsgivare, omkring 800 anställda direkt eller indirekt i entreprenörsföretag samt ett 80-tal kunder i bruk, sågverk och värmeverk. Sydved ägs av Stora Enso och Ahlstrom-Munksjö. Läs mer på sydved.se

Virkeschef

Är du en affärsdriven och strategisk ledare som vill bidra till ett hållbart skogsbruk tillsammans med Sydved? Då tror vi att tjänsten som Virkeschef hos oss kan vara något för dig.

Sydved är ett starkt varumärke och ett av landets mest intressanta skogsföretag. Vi har ett starkt marknadsfokus, både vad gäller industrierna som är våra kunder och skogsägarna inom vårt område.

Som virkeschef ansvarar du för avdelningen virke och logistik, med ett övergripande ansvar för att leda och vidareutveckla arbetet. Du är ansvarig för kontakterna i virkesfrågor mot Stora Enso och Ahlstrom-Munksjö samt adjungerad i Sydveds styrelse. I branschgemensamma styrelser och organisationer är du Sydveds representant.

Huvudsakliga ansvarsområden

- Kundansvarig mot ägarnas industrier
- Virkesstrategier och virkesprognoser
- Logistik och virkesflöde – från bilväg till industrierna
- Förhandlings- och kundansvar vid centrala virkesaffärer, inklusive import/export
- Omvärldsbevakning av virkesmarknaden
- Upphandlingsansvarig av virkestransporter
- Budget - och personalansvar
- Virkesmätningsfrågor
Du leder en grupp om fem personer, rapporterar till VD och ingår i Sydveds ledningsgrupp. Tjänsten är placerad på Sydveds huvudkontor i Jönköping.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en adekvat skoglig eftergymnasial utbildning samt lång erfarenhet från skogsbranschen, och då i synnerhet virkesmarknaden. Du har förmåga att identifiera nya affärsmöjligheter, men också att underhålla och utveckla befintliga affärer och leverantörsrelationer.

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att förhandla och samarbeta, men också på strategiskt tänkande. Som person är du analytisk, handlingskraftig och har ett stort engagemang. Du har god förmåga att samordna, driva och utveckla din grupp på ett coachande och förtroendefullt sätt. Tjänsten innebär en hel del resor, både inrikes och utrikes.

Vi erbjuder dig en utvecklande roll med stora möjligheter att påverka verksamheten vid ett av landets mest intressanta skogsföretag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialisttjänster. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Cajtoft eller Annika Quennerstedt på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via www.nyposition.se där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt.