Elitfönster AB är med sitt breda sortiment Sveriges ledande fönstertillverkare med snart 100-åriga småländska traditioner. Elitfönster, som ingår i börsnoterade Inwido-koncernen, omsatte cirka 1,7 miljarder kronor under 2019. Företaget har cirka 1 000 anställda och finns representerat över hela Sverige. Elitfönster har tillverkat fönster i Sverige sedan 1924 och är hela Sveriges fönstertillverkare. Vi är ledande inom miljöarbete och har medverkat till de flesta innovationerna i vår bransch, bland annat har vi haft och har fortfarande en central roll inom utvecklingen av energieffektiva fönster. Vi är alltid fokuserade på att förbättra kvalitet och kompetens. Genom att ständigt interagera med konsumenterna kan vi erbjuda smarta lösningar som förbättrar människors liv i hemmet. Inwido i Sverige inkluderar Elitfönster, EraFönster, Outline, Elitfönster På Plats, Hajom, SnickarPer och Diplomatdörrar. Läs mer om oss på www.elitfonster.se.

Chef Supply Chain

Vill du utveckla Elitfönsters Supply Chain strategi framåt med affärsutveckling och effektivitet som ledord? Härligt - vi söker nu en engagerad ledare som brinner för flödesoptimering!

Som Chef för Supply Chain hos oss på Elitfönster vill vi att du tar ett helhetsgrepp över det logistiska flödet, från order till leverans, för totalt fyra produktionsenheter. Du arbetar utifrån de övergripande målen att säkerställa en förstklassig service till våra kunder, frigöra bundet kapital i företagets varuflöde och utveckla den totala omsättningen och lönsamheten inom bolaget.

Rollen innebär både bredd och djup där du förväntas:

• Säkerställa högsta möjliga effektivitet i företagets SOIP processer.
• Ansvara för huvudplan, prognoshantering, kapacitets och beläggningsplanering.
• Vidareutveckla och optimera tillverkningsprocessens internlogistiska flöden med målsättning att bl.a sänka arbetande kapital och ledtider.
• I samarbete med vår strategiska inköpsorganisation ansvara för företagets operativa och taktiska inköp av material till fabriksprocesserna, produkter till lager och kunder.
• Bidra till att underhålla och vidareutveckla företagets ERP, MRP, DW och Power-Bi system för korrekt och effektivt informationsflöde genom företaget.
• Säkerställa att rätt kompetens finns inom eget ansvarsområde och löpande utveckla denna för att bibehålla en stark organisation som ligger i framkant.

Vidare är du företagets representant gällande logistik och varuflödesprocesser både inom koncernen och externt. Genom ett aktivt nätverk bevakar du övriga bolags agenda och fångar upp best practice för att kontinuerligt säkerställa absolut bästa service till våra kunder. Du är övergripande ansvarig för vår logistikorganisation med 5 direktrapporterande chefer/specialister. Placeringsort för tjänsten är Vetlanda eller Lenhovda.

Vi söker dig som tidigare har gjort en framgångsrik resa inom tillverkande industri där du självständigt har utvecklat och implementerat moderna Supply Chain strategier i flera huvudprocesser. Du har din bas i en relevant utbildning inom ekonomi eller teknik motsvarande högskoleingenjör, helst med inriktning logistik eller supply chain. Vi utgår ifrån att du har flera års erfarenhet av personalansvar och trivs med att leda i förändring. Då rollen innebär kontakter både i Sverige och internationellt är det viktigt att du behärskar engelska flytande i tal och skrift.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara duktig på att delegera uppgifter både inom egen organisation och tvärfunktionellt genom stora delar av organisationen. Vi vill jobba med dig som är trygg i ditt ledarskap med en god förmåga att kommunicera och entusiasmera. Du har modet att utmana invanda strukturer och arbetssätt och ser positivt på att själv bli utmanad. I det strategiska arbetet greppar du snabbt vilka faktorer som driver affären framåt och har förmågan att omsätta dessa till en tydlig strategi- och aktivitetsplan. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Elitfönster befinner sig i en spännande förändringsprocess med målet att skapa en produktion i absolut framkant. Vi erbjuder dig en öppen, positiv och framåtriktad miljö i ett expansivt bolag.

Ny Position arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Cajtoft eller Maria Svensson på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten.