Tranås kommun är Tranås största arbetsgivare. Vi är idag cirka 1800 anställda som erbjuder tjänster och service till Tranås cirka 19 000 invånare. Vi har ett tydligt tillväxtmål – 20 000 invånare år 2025. Detta kräver kompetenta medarbetare som trivs. Det är viktigt för oss att aktivt arbeta för att kunna attrahera, rekrytera, behålla, utveckla och välkomna tillbaka medarbetare. Vill du vara med och utvecklas med oss och på så sätt göra skillnad – VARJE dag?

Operativ HR-chef

Är du redo för en spännande framtid där du har chansen att vara med och forma en modern och framåtriktad HR-funktion? Vill du arbeta i ett spännande och utmanande klimat där din arbetsdag präglas av arbete kring förändring, förbättring och utveckling?

Som Operativ HR-chef inom Tranås kommun leder och fördelar du arbetet på HR-avdelningen, med fokus på personal-, ekonomi- och verksamhetsfrågor. Du ansvarar för en avdelning med HR och lönesupport samt en bemanningscentral som också hanterar en stor del av kommunens rekrytering. I tjänsten går du operativt in i olika HR-uppdrag och stöttar HR-personalen inom deras områden, beroende på var behovet finns kommer detta arbete att variera. Du genomför lön- och medarbetarsamtal, APT och HR-möten samt verkar som ställföreträdande för HR och arbetsmarknadsförvaltningschefen i olika forum och tillsammans med HR- och Arbetsmarknadschefen är du delaktig i det strategiska HR-arbetet för en fortsatt utveckling av verksamheten. Tjänsten ger dig en plats i HR och arbetsmarknadsförvaltningens ledningsgrupp och du rapporterar till HR- och Arbetsmarknadschefen. Placeringsort är Tranås.

Vi söker dig med universitet- eller högskoleutbildning, inom HR, beteendevetenskap eller motsvarande samt flera års erfarenhet av chefs- och ledarskap. Har du dessutom tidigare erfarenhet av detta i kommunal verksamhet ser vi det som mycket meriterande. Tidigare arbete inom olika HR-processer, där lön, arbetsrätt, rekrytering och facklig förhandling är av stor vikt för tjänsten.

Som person trivs du, och är van vid att arbeta i en större organisation. Du är affärsorienterad vilket innebär att du är duktig på att utforma operativa riktlinjer för att utveckla, nå och följa upp uppsatta mål och hålla budget inom HR-området. Du har en känsla för hur den digitala utvecklingen och hur employer branding kan hjälpa Tranås kommun att ta sig till nästa nivå och stärka bilden av kommunen som en attraktiv arbetsgivare. Ett resultatorienterat driv tillsammans med god strukturell förmåga är viktigt för att passa detta uppdrag.

Vi på Tranås kommun erbjuder dig en möjlighet att utvecklas i din roll som chef inom HR-området samt fördjupa dina kunskaper inom flera olika delar inom HR. Vad säger du?

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Boström eller Maria Svensson på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, www.nyposition.se, där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan snarast.