Sherwin-Williams grundades 1866 och är idag ett globalt ledande företag inom tillverkning, utveckling, distribution och försäljning av ytbehandlingar och relaterade produkter till professionella, industriella och kommersiella kunder och slutkonsumenter. Sherwin-Williams har mer än 61000 anställda på sex kontinenter som jobbar intensivt för att kunna leverera den snabba och flexibla support och expertis som målare, målarfirmor, OEM-företag, specifikatörer, arkitekter, konstruktörer och hemmafixare förlitar sig på. Läs mer om oss på www.sherwin-williams.com

EHS/ISO Specialist

Är du intresserad av frågor som rör miljö, hälsa och säkerhet på en arbetsplats? Kul! Då kan tjänsten som EHS/ISO specialist hos oss på Sherwin-Williams vara den perfekta utmaningen för dig.

Som EHS/ISO Specialist vid vår fabrik i Bellö blir det din uppgift att stötta chefer och medarbetare i verksamheten med målsättningen att bygga en stark säkerhetskultur. Rollen innebär både bredd och djup där du i ditt dagliga arbete initierar och samordnar processer och aktiviteter kopplat till miljö, hälsa och säkerhet.

I ditt dagliga arbete genomför du riskbedömningar, följer upp riskobservationer, genomför inspektioner och medverkar vid revisioner med utgångspunkt från ISO 9001 och ISO 14001. Du uppdaterar chefer och medarbetare om lagar och förordningar som påverkar verksamheten, du sammanställer rapporter och data kring EHS-relaterade aktiviteter samt deltar i rotorsaksanalyser vid eventuella incidenter. Vidare så kommer du löpande utforma och implementera åtgärdsplaner kopplat till genomförda riskbedömningar, där du får vara med och utbilda dina kollegor i verksamheten. Du rapporterar till Area EHS Manager och ingår i ett globalt nätverk med andra EHS/ISO Specialister inom koncernen där du och dina kollegor regelbundet utbyter kunskaper och erfarenheter.

Vi vill jobba med dig med ett par års erfarenhet från en liknade roll. För att nå framgång i ditt arbete behöver du ha relevant akademisk utbildning och vara väl bekant med ISO standarderna 9001 och 14001. Du har god förståelse för hur ett levande ledningssystem och tydliga rutiner bidrar med trygghet och affärsnytta i ett större tillverkande bolag och du drivs av att arbeta med ständiga förbättringar. Med många internationella kontaktytor i ditt arbete är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Känner du igen dig i egenskaper som strukturerad, pedagogisk och relationsskapande så har du en bra utgångspunkt för att lyckas i ditt arbete. Hos oss trivs du som ser förändringar som något positivt och som lockas av möjligheten att utvecklas i ett globalt företag.

Låter det som rätt jobb för dig så ser vi fram emot att få ta del av din ansökan så snart som möjligt dock senast den 29 november.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson på 036-3300903. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten.