CJ Automotive AB grundades 1895 i Dalstorp och har sedan slutet av femtiotalet levererat pedaler och pedalsystem till fordonsindustrin. Idag har företaget utvecklats till en ledande aktör inom sin sektor och är en stark global partner till sina kunder världen över då företaget ständigt arbetar med att utveckla, tillverka samt sälja sina produkter av bästa kvalitet. Bland kunderna återfinns namn som Volvo, Ford, Mercedes, Jaguar, Land Rover och Scania med flera. Förutom den svenska tillverkningen, som sker i Dalstorp med cirka 220 anställda, finns även systerföretag i USA, Kina och Sydkorea. Under 2019 - 2020 har CJ Automotive AB genomgått en hel del förändringar och framtiden ser positiv ut.

CFO

 

Är du den som alltid sätter affären och kunden i centrum? CJ Automotive rekryterar CFO och söker dig som trivs i en miljö som präglas av framåtanda, glädje och förändringar! Vad säger du?

I rollen som CFO har du ett övergripande ansvar för företagets ekonomi och redovisning. Du arbetar proaktivt med affären i fokus och agerar som ett nära bollplank till VD och ledning i både operativa och legala frågeställningar. I ditt arbete har du hjälp av en ekonomiavdelning bestående av tre medarbetare och du har ett nära samarbete med övriga avdelningar. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Placeringsort för tjänsten är Dalstorp.

Ansvaret omfattar:
• Fördela, ansvara och utveckla arbetet inom ekonomifunktionen
• Bokslutsarbete och årsredovisning
• Budget- och prognosarbete
• Analys och resultatuppföljning
• Rapportering till ledningsgrupp, styrelse & ägare
• Utveckling och uppföljning av KPI:er
• Aktivt utveckla och driva effektiviseringsarbetet kring processer och rutiner
• Övergripande ansvar för payroll och vår IT-plattform

Detta är en tjänst för dig med akademisk utbildning inom ekonomi och flerårig erfarenhet av ekonomisk redovisning och verksamhetsuppföljning. Du behöver även ha arbetat några år med business controlling eller som ekonomichef/CFO. Kunskaper inom koncernredovisning och/eller erfarenhet från tillverkande industri är mycket meriterande. Du är van vid att förse ledning med analytiska och genomtänkta ekonomiska bedömningar. Du är en fena på system, riktigt vass i MS-Office (främst Excel) och du hanterar både svenska och engelska väl i tal och skrift.

Vi söker dig som är stabil och resultatfokuserad med en känsla för affärer. En strukturerad, proaktiv och självständig person som vågar agera på egen hand samt har lätt för att pendla mellan operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du tar gärna ledarrollen, bygger relationer och vill kunna påverka företaget och din organisation framåt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hos oss blir du en del av en koncernstruktur med internationella systerbolag där du sköter koncernredovisningen. Ta chansen att axla helhetsansvaret för en ekonomifunktion i en organisation i förändring och utveckling!

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Cajtoft eller Helen Einarson Lundin på 036-330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.