Resinit AB erbjuder helhetslösningar där mekanisk bearbetning kompletteras med tillhörande tjänster, framför allt montering. Vår specialitet är svårbearbetade plastmaterial och våra kunder finns inom medicin, livsmedel, försvar, kraft/elektronik samt övrig industri. Tillverkningen är koncentrerad till små och medelstora serier. Vi omsätter strax över 100 MSEK och är ca 65 personer. Vi finns i Västervik, läs mer på www.resinit.se. Resinit AB en del av XANO-koncernen. Koncernens omsättning är drygt 2.1 miljard SEK och medelantalet anställda är ca 1100 personer. XANO-aktien är sedan 1988 noterad på NASDAQ OMX Stockholm. Läs mer på www.xano.se.

Kvalitets- och miljöansvarig

Vi söker dig som vill ansvara för vårt kvalitets- och miljöarbete. Hos oss på Resinit kommer du att möta en varierande och händelserik roll med många kontaktytor. Du hanterar kvalitetsfrågor i kundprojekt, ansvarar för kvalitetssäkring av nya leverantörer, har nära kontakt med certifieringsorgan vid revisioner och auditeringar samt ansvarar för att vidareutbilda organisationen i kvalitetsledningssystemen. Vidare arbetar du med vår arbetsmiljö, driver skyddskommittéarbetet samt bevakar lagar och förordningar. Genom proaktivitet, närvaro och struktur leder och vidareutvecklar du våra rutiner och processer för att nå våra kvalitetsmål. Vi är certifierade enligt ISO 9001 och 14001, och du kommer ansvara för att vidare implementera ISO13485. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgrupp. Placering för tjänsten är Västervik.

Vi vill jobba med dig som är utbildad ingenjör eller motsvarande och har ett par års erfarenhet av kvalificerat kvalitets- & miljöarbete i tillverkande bolag. Meriterande är om du har erfarenhet från medicinteknik, verkstadsindustri eller andra branscher med högt ställda krav. Du ser värdet i strukturerade processer och känner dig trygg med de flesta kvalitetsverktyg. Vi ser gärna att du trivs i internationella miljöer. Det är ett krav att du behärskar svenska och engelska väl i såväl tal som skrift och du är en van användare av moderna IT – och affärssystem.

Vi tror att du lyckas i rollen för att du är prestigelös och har en god kommunikativ förmåga. Du drivs av att motivera och utveckla verksamheten samt kompetensen bland medarbetarna gällande kvalitet och miljö. Med struktur, affärsmässighet och ett analytiskt öga har du förmågan att utveckla och driva en verksamhet med fortsatt goda resultat. För att lyckas i rollen krävs att du är initiativrik, självgående och har blick för helhet och sammanhang. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin på 070-302 61 35. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.