OEM International – OEM är en av Europas ledande teknikhandelskoncerner. Företaget är en värdeskapande länk mellan sina kunder och ledande tillverkare av produkter och system för industriella applikationer. Med en stark marknads- och försäljningsorganisation agerar OEM som leverantörernas förlängda arm på respektive marknad och strävar efter att göra dem till en ledande aktör inom sin nisch. OEM har 37 rörelsedrivande verksamheter i 14 länder och erbjuder mer än 50 000 produkter från fler än 300 leverantörer som med starka varumärken tillhör de ledande aktörerna inom sina respektive nischer. Koncernen omsätter 3,3 miljarder, har ca 900 anställda och huvudkontoret ligger i Tranås. Läs mer på www.oem.se

Chef för ERP-gruppen

 

Vill du leda utvecklingen av OEM koncernens gemensamma affärssystem i SAP?

Som ERP-ansvarig får du ett övergripande ansvar för koncernens affärslösningar inom områdena ERP-affärssystem, CRM-säljstödsystem och BI-statistik. Med drygt 20 bolag i 14 länder och över 600 användare krävs en fallenhet för att förstå och driva utvecklingen samtidigt som det måste finnas intresse för att borra sig ner i detaljer. I ditt team ingår fyra medarbetare på huvudkontoret samt några medarbetare ute i de rörelsedrivande verksamheterna. Huvudsakliga arbetsuppgifter för ERP-gruppen är att tillhandahålla affärssystemsfunktion och support, drift och underhåll samt utveckling, projekt och implementation. Ett nära samarbete med väletablerade leverantörer inom respektive system är en viktig del i arbetet och bolaget strävar efter att bygga långsiktiga och stabila leverantörsrelationer. ERP-ansvarig har personalansvar för de personer som ingår i ERP-gruppen och har även ett nära samarbete med OEMs IT-team som också arbetar på moderbolaget. Du har budget- och resultatansvar för enheten och rapporterar till CFO. Placeringsort för tjänsten är på OEMs huvudkontor i Tranås.

Vi söker dig med gymnasial utbildning tillsammans med någon typ av påbyggnad och erfarenhet inom affärssystem. Du har ledarerfarenhet samt en förståelse och intresse för affärer. Kan du addera kunskap inom SAP och tidigare arbete i ett tillväxtföretag ser vi mycket positivt på det. Du trivs i en internationell företagsmiljö och du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

För att vara framgångsrik hos oss är du prestationsorienterad, prestigelös, har en vilja att göra skillnad och känner ett starkt engagemang i företagets utveckling. Du trivs i en miljö präglad av utveckling, tillväxt och ett högt tempo där din flexibilitet, helhetssyn och din kommunikativa förmåga får komma till användning. Du har en god social kompetens och ett starkt engagemang i företagets utveckling samt en vilja att göra skillnad. Som ledare är du trygg och intresserad av att utveckla både människor och processer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hos oss får du chansen att bidra till OEM koncernens framgång och expansion genom att stödja och utveckla bolagens affärsprocesser inom ramarna för OEMs affärssystem.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. För mer information om tjänsten kontakta Jeanette Boström, 070-832 56 20 eller Johan Broman, 075-24 24 002. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.