OEM International – OEM är en av Europas ledande teknikhandelskoncerner. Företaget är en värdeskapande länk mellan sina kunder och ledande tillverkare av produkter och system för industriella applikationer. Med en stark marknads- och försäljningsorganisation agerar OEM som leverantörernas förlängda arm på respektive marknad och strävar efter att göra dem till en ledande aktör inom sin nisch. OEM har 37 rörelsedrivande verksamheter i 14 länder och erbjuder mer än 50 000 produkter från fler än 300 leverantörer som med starka varumärken tillhör de ledande aktörerna inom sina respektive nischer. Koncernen omsätter 3,3 miljarder, har ca 900 anställda och huvudkontoret ligger i Tranås. Läs mer på www.oem.se

IT-ansvarig

 

OEM söker efter dig som vill leda utvecklingen av OEM koncernens IT-struktur.

I rollen som IT-ansvarig arbetar du med ca 20 av koncernens bolag i 12 länder och över 750 användare. Det krävs en fallenhet för att förstå och driva utvecklingen av en komplex struktur samtidigt som det måste finnas intresse för att borra sig ner i detaljer. Du leder arbetet med att utveckla och serva koncernens gemensamma IT-system som innefattar infrastruktur, virtuell servermiljö, IBM Power-maskiner, PC- och Microsoftprodukter, telefoni samt programvaror och system för IT-säkerhet. Vidare driver du utvecklingsprojekt och säkerställer den dagliga driften samt samverkar med andra funktioner inom koncernen för att möta verksamhetens långsiktiga utvecklingsbehov. Du leder ett team på huvudkontoret men samverkar även med IT-ansvariga som är placerade i de större rörelsedrivande verksamheterna inom koncernen. Ditt arbete sker också i nära samarbete med koncernens ERP-ansvarig. Du har budget- och resultatansvar för enheten, placeringsort för tjänsten är på OEMs huvudkontor i Tranås och du rapporterar till CFO.

För att kunna leverera i rollen tror vi att du har en grundläggande utbildning med påbyggnad inom IT, eller annan relevant bakgrund. Du har erfarenhet och kunskap inom serverhantering, IT-säkerhet och Office 365-relaterade produkter. Du trivs med att arbeta i en internationell företagsmiljö och du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Det här är en tjänst för dig som är service- och prestationsorienterad men samtidigt prestigelös. Du är intresserad av att utveckla både människor och processer samt trivs i en miljö präglad av utveckling, tillväxt och ett högt tempo där din flexibilitet, helhetssyn och kommunikativa förmåga kommer till användning. Vi lägger stort vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi letar efter dig som vill driva förändring, som vill göra skillnad och bidra till koncernens fortsatta framgång.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. För mer information om tjänsten kontakta Jeanette Boström, 070-832 56 20 eller Johan Broman, 075-242 40 02. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.