Kinnarps grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson och är än i dag ett helägt familjeföretag. Kinnarps är en av Europas största leverantörer av arbetsplatsinredningar och driver försäljning i ca 40 länder. På Kinnarps respekterar och värdesätter vi människors olikheter. Vi strävar efter mångfald, där våra medarbetares olikheter berikar vår verksamhet. Kinnarps erbjuder inredningslösningar för kontor, skola och vård/omsorg. Hög kvalitet och låg miljöpåverkan kännetecknar hela värdekedjan, från råmaterial till färdiga arbetsplatslösningar. Läs mer på www.kinnarps.se

Chef Provningslabb Möbler & Material

Har du ett intresse för kvalitetsfrågor samt produktutveckling, och vill leda ett team som arbetar med testning och verifiering av Kinnarps Groups stora sortiment? Kul! Vi söker nu en engagerad chef till vårt provningslabb.

Kinnarps Provningslaboratorie ingår i den centrala kvalitetsorganisationen och syftar till att säkerställa att produkter möter marknadens olika standarder och krav. Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO17025. Verksamheten omfattar först och främst möbelprovning på det egna laboratoriet men avdelningen ansvarar även för koordinering av provning på externa labb, omvärldsbevakning av krav och normer och handläggning av extern produktcertifiering. Laboratoriet deltar även i nationellt och internationellt standardiseringsarbete inom möbelområdet och har ett nära samarbete med flertalet ackrediterade möbelprovningslaboratorier i Norden.

Tjänsten innebär ett ansvar för den totala driften för verksamheten. Du leder ett team med provningstekniker och arbetar målinriktat för att nå uppsatta kvalitets, kostnads och effektivitetsmål. Dina arbetsdagar kommer vara omväxlande och fartfyllda där du leder och fördelar arbetsuppgifter i teamet, driver förbättringsarbete, kvalitetsfrågor och kostnadseffektiviseringar. Vidare säkerställer du att gruppen har tekniska och kompetensmässiga förutsättningar för att nå mål. Du ansvarar för att vara uppdaterad på olika länders standarder & krav inom möbelprovning och du säkerställer önskad kravuppfyllnad för Kinnarps produktportfölj. Dessutom supporterar du och ditt team övrig organisation i produktrelaterade frågor inom området.

Detta är en tjänst för dig som är utbildad ingenjör – gärna med inriktning mot maskinteknik. Vi vill att du har erfarenhet från att jobba i test/labbmiljö och därigenom utvecklat ett systematiskt arbetssätt och analytiskt tänkande. Har du dessutom erfarenhet som produktutvecklare är detta meriterande. Som person är du förbättringsorienterad och öppensinnad med en förmåga att aldrig låsa tanken vid befintliga sanningar. Du är van vid en hög nivå av administrativ struktur och dokumentation och vill se en långsiktighet i det du gör. Genom din nyfikenhet och engagemang utvecklas du ständigt och du har lätt för att skapa goda relationer med din omgivning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper

På Kinnarps ser vi hållbarhet i alla led som en oumbärlig del av vår identitet – vår historia, vår nutid och vår framtid. Vi erbjuder ett stimulerande arbete där din insats har stor påverkan på vårt framtida utvecklingsarbete.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson på 076-677 12 88 eller Helen Einarson Lundin på 070-302 61 35. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.