Barnes Group, Strömsholmen , Barnes FMC develops, manufactures and markets Force & Motion Control solutions for industrial applications including sheet metal forming, suspension for heavy duty off-road vehicles and other niche applications. Strömsholmen AB is the main facility within Barnes FMC, which is a Strategic Business Unit within Barnes Group Inc. (NYSE: B). Barnes FMC has about 700 employees in twelve countries with own production and assembly in Sweden, UK, China and North America, as well as distributors in more than 46 countries. Strömsholmen AB was founded in 1876 and for over 140 years we have originated from Tranås, Småland, midway between Jönköping and Linköping. Barnes FMC is in a growth mode with a very strong profitability. Read more about Barnes at www.barnesgroupinc.com

Chef Produktionsutveckling och Beredning

 

Söker du en tjänst som genomsyras av innovation, utveckling, produktionsteknik och ledarskap? Vi letar efter en nytänkande och coachande ledare som vill jobba med Produktionsutveckling och beredning med stort teknik- och framtidsfokus. Följ med på vår resa mot Industri 4.0!

Som Chef Produktionsutveckling och Beredning ansvarar du för att säkerställa vår produktionstekniska utveckling inom produktion, som i huvudsak består av skärande bearbetning samt montering. Vi har en modern maskinpark med hög automationsgrad och investerar kontinuerligt för att ligga i framkant. I rollen ansvarar du för att rationalisera och effektivisera tillverkningsmetoder med bibehållen kvalitetsnivå och att projektleda utvalda projekt. Du startar upp och driver investeringsprojekt och medverkar vid digitalisering inom fabriken. Som Chef Produktionsutveckling och Beredning leder du ca 30 engagerade medarbetare varav fyra är direktrapporterande chefer. Placeringsort är Tranås och du rapporterar till Produktionschef.

Vi söker dig som är utbildad ingenjör med ett stort tekniskt intresse. Du har framgångsrikt lett personal med ett coachande ledarskap och du har även erfarenhet från LEAN och förståelse för six Sigma. Har du tidigare arbetat inom någon/några branscher i tillverkningsindustrin i en ledande och samordnande roll ser vi mycket positivt på det. Vidare har du kunskap i kvalitets- och ledningssystem. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du innovativ med ett lösningsorienterat mindset och stor initiativtagningsförmåga. Du är trygg i din yrkesroll och i ditt ledarskap och vidare är du proaktiv och strukturerad i ditt tillvägagångssätt. Vi värdesätter att du är prestigelös med en stor drivkraft att förenkla och förbättra. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig en roll i ett mycket stabilt och framgångsrikt företag i tillväxt, med innovativa produkter och stora visioner om vad vi tillsammans kan åstadkomma. Våra medarbetare uppskattar vår miljö och vi är kända för vårt goda arbetsklimat. Dessutom erbjuds du frihet under ansvar och korta beslutsvägar. Vill du bli en av oss?

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Boström 070-832 56 20 eller Annika Quennerstedt 070-302 14 41. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.

Inte för dig? Se andra lediga jobb här!