VÄDERSTAD AB förser det moderna lantbruket med innovativa och högeffektiva lantbruksmaskiner och metoder. Genom att förenkla arbetet och förbättra resultatet för lantbrukaren, är företagets vision att bli världens ledande partner för enastående uppkomst. Koncernen är familjeägd och huvudkontoret ligger i Väderstad, Sverige. Väderstad finns representerat i 40 länder och på alla kontinenter. År 2019 hade Väderstad 1 500 medarbetare och omsatte 3,35 miljarder kronor. Läs mer på www.vaderstad.com/se

Manufacturing Engineering Director

Väderstad AB står inför en spännande förändringresa och tar nu nästa steg inom en av våra huvudprocesser – Order to Delivery (OtD). Vill du vara med och utveckla vår verksamhet framåt? Vi söker en Manufacturing Engineering Director som kan utveckla arbetet inom Manufacturing Engineering och våra produktionsenheter till en nivå i världsklass!

I rollen ansvarar du för att leda och utveckla arbetet inom Manufacturing Engineering (ME). Ditt uppdrag innebär i huvudsak att säkerställa industrialiseringen av nya produkter, effektivisering av processer, långsiktig teknisk kapacitet samt teknisk utveckling av produktionsprocesserna. Detta för att skapa förutsättningar för produktionssiterna att möta företagets mål avseende säkerhet, kvalitet, leverans, effektivitet och resultat.

Vi vill också att du:
• Fungerar som ett stöd för produktionsenheterna och verkar för ett effektivt samarbete mellan ME och produktionsenheterna.
• Driver arbetet kring industriella strategier så som Köpa/tillverka, Footprint-frågor och investeringsplanering.
• Driver och utvecklar vår förmåga att arbeta med och i projekt samt i Manufacturing Requirements.
• Leder och utvecklar medarbetare genom ett tydligt, målinriktat, drivande och motiverande ledarskap.
• Kommunicerar strategier, mål och planer på ett tydligt och praktiskt sätt samt planerar, leder och följer upp ME:s budget, mål, KPI:er och handlingsplaner.
• Aktivt deltar i utveckling och implementering av ”The Väderstad Way” - våra värderingar.

Som ME Director är du en del av OtD’s ledningsgrupp, med stora möjligheter att påverka. Du kommer även att arbeta tätt med vår produktutvecklingsavdelning. Tjänsten passar dig som motiveras av att leda under förändring och som vill arbeta lokalt, men också få möjligheten att utvecklas globalt - detta i samma takt som Väderstad AB går framåt i sin globala förändringsresa. Du rapporterar till Senior Vice President OtD, har ett antal direktrapporterande chefer i ditt team och totalt 80-90 medarbetare i din organisation.

Vi söker dig med relevant utbildning, gärna med inriktning mot teknik, produktion och/eller industriell ekonomi. Du har gedigen erfarenhet från tillverkande industri, där volymproduktion varit en vardag för dig. Vi vill att du har såväl insikter som kunskap från industrialisering, taktade flöden och standardiserat arbete. Då Väderstad står inför en global förändringsresa vill vi jobba med dig med god kunskap och förståelse från globala verksamheter.

Genom ditt närvarande ledarskap skapar du struktur, trygghet och teamkänsla. Vi ser att du har minst fem års erfarenhet från ledarskap i en föränderlig miljö för att kunna göra denna resa med oss. Du har en stark drivkraft att förenkla och förbättra och din ledarstil går hand i hand med våra värderingar - att sätta kunden främst, att vara tillgänglig, innovativ och pålitlig.

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helen Einarson Lundin på 070-3026135 eller Maria Svensson på 076-6771288. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.