Gustafsborg förvaltar skogsfastigheter, utför avverkningsuppdrag, producerar samt köper och säljer skogsbränsle i Skåne. Vi har också verksamhet inom hyreshusförvaltning och kapitalförvaltning vilka vi ser skall växa. Gustafsborg har en historia sedan 1867. Vi har ett eget skogsinnehav på 6500 hektar, omsätter idag ca 150 mkr och har 13 st anställda. Verksamheterna omsätter ca 180 000 m3fub virke och ca 280 GWh skogsbränsle. Vi bryr oss om skogen, vår miljö och våra kunders önskemål. Läs mer på www.gustafsborg.se

Skogschef/vVD

 

Vi på Gustafsborgs Säteri söker en försäljnings- och marknadsinriktad Skogschef med bred branschkunskap som skall ha fokus på att utveckla, driva och expandera verksamheten framåt! Kan du vara den vi söker?

Som Skogschef ansvarar du för att utveckla hela det operativa flödet inom bolaget. Detta innebär att du har övergripande ansvar för virkesinköp, leverans- och resursplanering, uppföljning och kontroll av avverkningssorganisationen samt avtal kring dessa. De närmsta åren kommer vi bygga en ny organisation där du som Skogschef blir en viktig nyckelspelare. Utveckling av bolagets skogsskötselmetoder ingår i dina arbetsuppgifter och du är också involverad i frågor som rör förvärv och försäljning av fastigheter. Rollen innefattar budget och resultatansvar samt personalansvar för 5 tjänstemän och koordination av 50 entreprenörer, denna del förväntas öka på sikt. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD. Tjänsten är placerad på Gustafsborgs Säteri i Perstorp.

Det här är en tjänst för dig som har en relevant skoglig utbildning samt erfarenhet från en liknande ansvarsroll inom skogsnäringen. Vidare har du ett ekonomiskt affärssinne och vana från mer komplexa förhandlingar med dokumenterat goda resultat. Ditt ledarskap är tydligt och konsultativt och präglas av ett coachande förhållningssätt. Svenska och engelska i såväl tal som skrift är inga problem för dig.

Vi söker en kommunikativ och prestigelös person med affärsmässigt entreprenörskap. Du har ett analytiskt öga samt en vilja och förmåga att utveckla och driva framåt. Genom ditt ledarskap skapar du trygghet samt engagerar och entusiasmerar dina medarbetare. Vidare är det också viktigt att du är bra på att bygga långsiktiga relationer, är initiativrik och har blick för helhet och sammanhang. Du inspireras av att vara operativt delaktig i en verksamhet som är både förvaltande och utvecklingsorienterad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Hos oss erbjuds du en utvecklande roll med stora möjligheter att påverka verksamheten framåt. På Gustafsborg bryr vi oss om skogen, vår miljö och våra kunders önskemål. Vill du bli en av oss?

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och kvalificerade specialisttjänster. Har du frågor är du välkommen att kontakta Christina Cajtoft på 070-302 15 23 eller Annika Quennerstedt på 070-302 14 41. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.