Strömsholmen AB utvecklar, tillverkar och marknadsför KALLER gasfjädrar och gashydrauliska system för pressverktyg och tunga terränggående fordon. Vi har utvecklat och förfinat denna teknik sedan 1983 och är sedan många år världsledande med en export på 95 procent. Strömsholmen AB grundades redan år 1876 och i 145 år har vi utgått från småländska Tranås, mitt mellan Jönköping och Linköping. Företaget ingår som en självständig del i Barnes Group Inc. (NYSE:B) i USA och är huvudkontor för affärsområdet Force & Motion Control. Vi har ca. 650 anställda i tolv länder med egen tillverkning och montering i Sverige, England och Nordamerika, samt distributörer i 60 länder. Läs gärna mer på www.kaller.com.

Redovisningsekonom

 

SE HIT om du är en vass redovisningsekonom som lockas av att arbeta brett med ekonomifrågor i en internationell miljö! Just nu behöver Strömsholmen AB förstärka sitt team på Ekonomiavdelningen med ytterligare en engagerad stjärna. Kan du vara den vi söker?

Som Redovisningsekonom på Strömsholmen kan du se fram emot varierande arbetsdagar och intressanta arbetsuppgifter. Då merparten av de produkter vi tillverkar går på export sätter detta stor prägel på ditt dagliga arbete. Löpande bokföring, avstämningar av balanskonton, beräkning av reserveringar (inkurans, garanti m.m.) och regelbunden rapportering till corporate office i USA avseende diverse bokslutsdata utgör grundstenarna i ditt arbete. Du ansvarar också för valutasäkringar, terminer, lageravstämning och cost roll-up. Tillsammans med dina kollegor på ekonomiavdelningen arbetar ni med ständiga förbättringar som bidrar till en enklare vardag för oss och våra kunder. Du rapporterar till Redovisningsansvarig och placeringsort för tjänsten är Tranås.

Vi vill jobba med dig som har en akademisk examen med inriktning mot redovisning och några års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Alternativt har du förvärvat motsvarande yrkeslivserfarenhet - gärna i ett större tillverkande bolag. För att briljera i rollen har du bred kunskap inom redovisning och tycker om att arbeta nära verksamheten. Du sporras av utveckling, är en fena på struktur och analys samt är van vid att arbeta i och vara key user för flera olika ekonomi- och rapporteringssystem. Kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift är ett krav.

På Strömsholmen uppskattar vi prestigelöshet och positiv inställning. De som känner dig beskriver dig som strukturerad och noggrann. Samtidigt är du trygg, självgående och öppen för att utvecklas inom ditt område. Du trivs med att ha många kontaktytor och uppskattar balansen mellan rutinarbete och arbetsuppgifter som är mer av ”ad hoc” karaktär. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss.

Välkommen till ett stabilt och framgångsrikt bolag med en välkomnande och öppen arbetsmiljö!

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Quennerstedt på 070-3021441 eller Jeanette Boström på 070-8325620. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt.

Inte för dig? Se andra lediga jobb här!