Barnes Group, Strömsholmen , Barnes FMC develops, manufactures and markets Force & Motion Control solutions for industrial applications including sheet metal forming, suspension for heavy duty off-road vehicles and other niche applications. Strömsholmen AB is the main facility within Barnes FMC, which is a Strategic Business Unit within Barnes Group Inc. (NYSE: B). Barnes FMC has about 700 employees in twelve countries with own production and assembly in Sweden, UK, China and North America, as well as distributors in more than 46 countries. Strömsholmen AB was founded in 1876 and for over 140 years we have originated from Tranås, Småland, midway between Jönköping and Linköping. Barnes FMC is in a growth mode with a very strong profitability. Read more about Barnes at www.barnesgroupinc.com

E-commerceansvarig, Barnes FMC

Är du en stjärna på E-commerce, E-marketing, B2B-kunders köpmönster samt konverteringsoptimering? Då har vi den perfekta tjänsten till dig – E-commerceansvarig hos Barnes FMC!

I rollen som E-commerceansvarig utvecklar och implementerar du vår E-commercestrategi för alla våra globala varumärken, tillsammans med våra lokala affärsenheter och våra externa samarbetspartners. Du planerar, koordinerar och genomför E-commerce och kundportalsprojekt, driver löpande förbättringsarbete samt analyserar och utvärderar resultatet av olika kanaler. Vi jobbar nära externa partners inom t.ex. UX, SEO, SEM och plattformsuppgraderingar där du tillsammans med dem strategiskt och taktiskt identifierar nya möjligheter. Du är en del av Barnes FMC:s globala marknadsavdelning och samarbetar dagligen med resten av vårt framgångsrika team som bl.a. består av varumärkesansvariga, digitala specialister, CRM/CMS/PIM-administratörer och contentspecialister. Placeringsort för tjänsten är Tranås och du rapporterar till Head of Marketing för Barnes FMC.

Det här är en tjänst för dig med en relevant högskoleutbildning inom området och som har gedigen erfarenhet av att utveckla E-commercestrategi för B2B, gärna i en internationell miljö. Du förstår vilka insatser som krävs för att utveckla och implementera E-commerce som en försäljningskanal på nya, geografiska marknader och du är duktig på att analysera och förbättra för att maximera nyttan med plattformen. Det är viktigt att du kommunicerar obehindrat på engelska i såväl tal som skrift då det är vårt koncernspråk.

Oslagbar på att kommunicera och riktigt vass på att organisera projekt – det är du det! Du är även en analytisk problemlösare av rang som trivs med att jobba i ett högt tempo. Din digitala kunskap är hög och du har stor erfarenhet av att analysera resultatet av genomförda initiativ och söker ständigt efter förbättringar och framtida utvecklingsmöjligheter för att öka försäljning och ROI. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ta chansen – här erbjuds du en roll där du får vidareutveckla marknadsledande varumärken globalt och vara en del av vårt dynamiska team som leder arbetet med att utveckla Barnes FMC inom det digitala området! Vad säger du?

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Annika Quennerstedt på 070-3021441 eller Jeanette Boström på 070-8325620. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt. 

Inte för dig? Se andra lediga jobb här!