Strömsholmen AB utvecklar, tillverkar och marknadsför KALLER gasfjädrar och gashydrauliska system för pressverktyg och tunga terränggående fordon. Vi har utvecklat och förfinat denna teknik sedan 1983 och är sedan många år världsledande med en export på 95 procent. Strömsholmen AB grundades redan år 1876 och i 145 år har vi utgått från småländska Tranås, mitt mellan Jönköping och Linköping. Företaget ingår som en självständig del i Barnes Group Inc. (NYSE:B) i USA och är huvudkontor för affärsområdet Force & Motion Control. Vi har ca. 650 anställda i tolv länder med egen tillverkning och montering i Sverige, England och Nordamerika, samt distributörer i 60 länder. Läs gärna mer på www.kaller.com.

CTO - Chief Technology Officer

Vill du jobba med teknik & utveckling i fokus? Ta chansen och följ med när Barnes FMC satsar och söker dig som vill driva och utveckla vår globala R&D organisation i rollen om CTO!

Som CTO blir du en viktig nyckelspelare hos oss för att nå våra affärsmål och fortsatt tillväxt. Du jobbar nära Marknad & Produktledning för att utforska nya produktmöjligheter utifrån aktuell eller ny teknik. Du jobbar även i nära samarbete med affärs- och försäljningschefer för att skapa dig en helhetsbild och förståelse för hur vi på bästa sätt möter marknad och kund för att stärka affären. För att vi alltid ska ligga steget före utvärderar du externa vetenskapliga källor och implementerar ny teknik för arbetsflöde & kapacitet. Vidare är du involverad i att övervaka och utveckla patent samt säkerställa teknik- och innovationsinvesteringar. Du leder och coachar ditt team om ca 30 personer, varav 6 direktrapporterande chefer. Placeringsort är Tranås och du rapporterar till CEO. Då vi är ett internationellt bolag ingår resor, både i och utanför Europa, 50 resdagar/år.

Det här är en tjänst för dig som är utbildad civilingenjör, eller motsvarande, och som har gedigen erfarenhet ifrån R&D i en ledande befattning. Du attraheras av komplex teknik, har ett utpräglat innovationstänk och är van vid att samordna och driva utvecklingsarbete globalt. Vidare har du erfarenhet av att utveckla processer inom R&D från idéstadiet till lansering samt kunskap om nationellt och internationellt immaterialrättskydd.

Vi söker dig som är en trygg, tydlig och entusiasmerande ledare. Du trivs som allra bäst i en händelserik miljö där du får saker och ting att hända. Att utveckla nätverk och samarbete med externa leverantörer och partners är något du brinner för men även att bygga sammansvetsade och effektiva interna team. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss.

Följ med på resan mot Industri 4.0! Här får du chansen att vara med och forma en ny tjänst i ett mycket stabilt och framgångsrikt företag i tillväxt, med innovativa produkter och stora visioner om vad vi tillsammans kan åstadkomma. Våra medarbetare uppskattar vår miljö och vi är kända för vårt goda arbetsklimat. Vill du bli en av oss?

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jeanette Boström på 070-8325620. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Inte för dig? Se andra lediga jobb här!