Strömsholmen AB utvecklar, tillverkar och marknadsför KALLER gasfjädrar och gashydrauliska system för pressverktyg och tunga terränggående fordon. Vi har utvecklat och förfinat denna teknik sedan 1983 och är sedan många år världsledande med en export på 95 procent. Strömsholmen AB grundades redan år 1876 och i 145 år har vi utgått från småländska Tranås, mitt mellan Jönköping och Linköping. Företaget ingår som en självständig del i Barnes Group Inc. (NYSE:B) i USA och är huvudkontor för affärsområdet Force & Motion Control. Vi har ca. 650 anställda i tolv länder med egen tillverkning och montering i Sverige, England och Nordamerika, samt distributörer i 60 länder. Läs gärna mer på www.kaller.com.

Logistics & Freight Developer

Vill du driva och utveckla vår logistikprocess och globala lagerstyrning till nästa nivå? Fortsätt läsa!

Nu söker vi en engagerad och kommunikativ Logistics & Freight Developer som drivs av att effektivisera och optimera hela logistikkedjan, både internt och externt. Vi erbjuder en bred roll där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för hela logistikkedjan, vilket innebär såväl strategiskt som operativt arbete. Du arbetar självständigt med uppdrag och projekt inom logistik, framför allt med våra globala enheter, där frakter och lagerstyrning är dina huvudområden. Vidare innebär rollen en hel del analys och uppföljning. Placeringsort är Tranås och du rapporterar till Group Manager Logistics.

Vi vill jobba med dig som har erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete gällande frakt och transport. Du har relevant högskoleutbildning, troligtvis inom logistik/supply chain eller ekonomi alternativt har byggt på dig motsvarande kunskaper genom ditt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en liknande roll, där du lyckosamt har bidragit till en effektiv lagerstyrning. Du har ett tekniskt intresse och erfarenhet från tillverkande industri. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet och behärskar obehindrat engelska och svenska i såväl tal som skrift. Erfarenhet från M3 ser vi som ett stort plus, men är inget krav.

Som person är du resultat- och lösningsorienterad med ett stort ansvarstagande. Ditt arbetssätt präglas av hög energi och positivt synsätt med egen drivkraft och initiativförmåga. I det strategiska arbetet har du god analytisk förmåga samt blick för helhet och sammanhang. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Strömsholmen är ett globalt företag i en spännande högteknologisk bransch, där mål och resultat skattas högt. Men vi strävar också efter att skapa en positiv och öppen företagskultur, där ärlighet, ansvar och respekt är viktiga nyckelord och där alla, oavsett roll, utbildning och ursprung, har samma värde. Vi kallar det Strömsholmen-andan.

Följ med på resan mot Industri 4.0! Vi erbjuder dig en roll i ett mycket stabilt och framgångsrikt företag i tillväxt, med innovativa produkter och stora visioner om vad vi tillsammans kan åstadkomma. Våra medarbetare uppskattar vår miljö och vi är kända för vårt goda arbetsklimat. Vill du bli en av oss?

I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Svensson på 076–6771288 eller Annika Quennerstedt på 070–3021441. Du söker tjänsten via denna sida, registrerar ditt CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt. 

Inte för dig? Se andra lediga jobb här!